Yesterday, during a protest of the people kept in CPR, the police was violently beating the protesters. According to the voices from the inside, one of them was beaten extra severely and today he died as a result of police brutality. Solidarity protest is being organized today, January 19th at 14:30 Gradisca d'Isonzo

Protest of eritrean people that were denied the right to asylum - Ljubljana 15. jan
"Ministrstvo za notranje zadeve je za praznike prosilcem za azil iz Eritreje podarilo izjemno darilo: prvih pet negativnih odločb, v katerih je zapisano, da je Eritreja varna država. Kot kaže, se je Slovenija odločila, da bo prva država v EU, ki bo sledila takšni bizarni logiki./.../"

We've gathered to express our solidarity with the inmates in Gradisca the CPR (Center of Permanence for Repatriation) on 11 of January 2020 to affirm the right of freedom and self-determination of all.

11. januarja 2020 smo se zbrali v Gradišču ob Soči, da izrazimo solidarnost z zaporniki v CPR (Center stalnosti repatriacije) in da bi učvrstili zahtevo po svobodi in pravico samoodločbe vseh.

video report: komunal.org/video/protesti/527

Pred Kanadskim Konzulatom v Ljubljani smo razobesili transparent.//Banner dropped in front of Canadian consulate in Slovenia, Ljubljana.
več info: unistoten.camp/alleyesonwetsuw
komunal.org/teksti/526-solidar

V sredo ob 11:00 na Kotnikovi, protest Eritrejcev z negativi: From Jail to Jail / Iz zapora v zapor facebook.com/events/5000082673

Danes ob 14:00 na slo-it meji proti deportacijskemu centru:
Ha aperto un lager a Gradisca - manifestazione facebook.com/events/3402904889

Ekipa: kaj pa alternarnativa YT (brezplačna)? archive.org upload je nemogoče neskončen..

"We are here, as Iranian residents in Slovenia, on the 40th days since the deaths and arrests in the recent protests, to express our condolences for the dead and our solidarity for arrested people and their families." komunal.org/video/protesti/525

In mnogi od NAS nebomo imeli vstopnice.

Zokijevo romanje od Roga, Akademskega Kolegija, Plečnikovega stadiona, Kersnikove, zemljišča okoli URI Soča, do Križank. Včasih prodaja, drugič nasilno nori ker ni pod njegovo kontrolo in včasih kupi darilo svojim privatizerskim pajdašem. Potem je tu še Tobačna, K4, več gladbenih jam, Študentski kampus.. in še bi se našlo nepremičninskih pizdarij, ki brutalno posegajo v mestni organizem, ga privatizirajo in elitizirajo. Kmalu bo ograja in bodeća žica postavljena na AC ringu.

Danes ob 15:00 tiskovka pred MNZ za Noora - proti deportacijam v Afganistan

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.