Čiščenje, predstava, predstavitev knjige, nostalgija, fireshow in druge norčije smo izvedli včerja. Danes vabljeni na piknik, odbojko in druge športne igre ter predstavo Etida za prepariran klavir in vrv na IGRIŠČE AKC METELKOVA!

Jutri bo v sklopu IGRIŠČE NI PARKIRIŠČE ob 18:00 na igrišču AKC Metelkova uprizorjena predstava za otroke Ramonina zgodba, sledi pa ji predstavitev knjige Ramona in mreža svobode. Otroci, starši in prijatelji_ce lepo vabljeni_e!
kino.kompot.si/w/iRCr6iB8RPjSc

Preden za letos pospravimo žoge, se v znaku pozdrava jeseni dobimo na AKC Metelkova igrišču, da skupaj ogrejemo mišice in kosti pred prvo zmrzaljo, kakšno rečemo o pripravi rastlinskih prijateljev na zimovanje, skujemo nove antigentrifikacijske zarote in ponovno rečemo naše IGRIŠČE NI PARKIRIŠČE, ne hotel.

Ob začetku novega šolskega leta spomnimo še, da so na zadnjem igriškem srečanju najmlajše_i udeleženke_ci zapisali: »Poglejte koliko zgrajenih parkirišč, mi nočemo le internetnih igrišč.«

Write to the new autonomous zone in Ljubljana for DIY self-organized program suggestion: program.plac@proton.me


Support the new squat!

🐌 👉 Izšla je nova knjiga o zapatističnem boju: Ramona in mreža svobode 📚
Svoj izvod si lahko zagotovite tako, da pišete na acerbic@riseup.net
zapatista.kompot.si/novice/ram

On Saturday a new squat was opened in Ljubljana, called PLAC. We congratulate comrades for the their courage and power! in solidarity <3

Nadaljujemo IGRIŠČE NI PARKIRIŠČE - filmska projekcija: Kakor v nebesih, tako na zemlji (2007), zadnji film režiserja Francija Slaka, posnet v zasedeni tovarni Rog. Skozi fiktivno zgodbo o slovesu od življenja bodo za marsikoga ponovno vsaj za kratko oživeli realni in nekoč življenja, bolečine, humorja, absurda in upanja polni prostori Avtonomne tovarne Rog, ki jo je pred letom in pol v nasilni akciji uničila mestna oblast.
ČET, 1.9.22// ob 20:30// igrišče AKC Metelkova.

MOL ima plan povečati hostel Celico in narediti parkirno hišo na prostoru današnjega igrišča AKC Metelkova.
Naše igrišče ni ne hotel, ne parkirišče!

Predstava Izbirsani d.o.o., Španski borci 26.02.2022.

Ponovna uprizoritev bo v soboto 05.03. v Gromki.

28. obeležitev izbirsa
-
2020 zadnjič v Rogu

danes::
- ob 16:00 razstavna na Gallusovem nabrežju
- ob 17:00 razstava v Kresiji
- ob 19:00 izbrisani na TR

kolektiva.media/w/ozcChaLC4Dwn

18.02.2022 Pričevanja oseb z izkušnjo izbrisa na FSD v okviru tedna izbirsanih

Ob odprtju razstave 20.02.2022 v Alkatrazu na Metelkovi: Zločin ne zastara: ne izbirsa, ne Roga, ne tovarišev_ic, ki jih ni več med nami, nebomo pozabili_e -> v okviru tedna izbirsanih (že 30 let!)

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.