"8. marec bi v posodobljeni feministični obliki moral biti mednarodni dan boja vseh ljudi – tako cis in trans žensk kot cis in trans moških, nebinarnih in spolno ter seksualno raznolikih oseb, tako oseb z državljanstvom kot brez njega – proti kapitalističnemu patriarhatu in rasizmu, ki zatirata in izkoriščata vse, čeprav na pretanjeno drugačne načine."
- iz nove objave na blogu LFU.

lezfemuniverza.org/8-marec-dan

Za Svetovni dan vidnosti lezbijk in 10. obletnico LFU smo pričele blogovati!🥳🤩
V prvi skupinski objavi o
- novi lezbični realnosti v pomladni Ljubljani, prisotnosti lezbijk v intersekcionalnih bojih, o kviranteni in sprehodu po Berlinu.


lezfemuniverza.org/blog-dan-vi

Znan je težko pričakovani program letošnjega 21. mednarodnega festivala Rdeče zore!

rdecezore.org/?cat=5&l=2020

Na 21. Rdečih zorah soustvarjamo dogodek Gibanje proti "teoriji spola" na Madžarskem, ki bo v Afkorsu, 7.3.2020 ob 18h. Vabljene_i!

lezfemuniverza.org/rdece-zore-

Povsod smo in povsod bomo ostale_i!
Izjava obsodbe homofobnega napada na kolektiv ŠKUC-Tiffany:
lezfemuniverza.org/povsod-smo-

Končno je izšel Zbornik ob 10. obletnici ŠKUC- Kulturnega centra Q!. Čestitke! :heart_pride: kulturnicenterq.org/21602-2/

Po poletnem lezbičnem kinomaratonu o zgodbi dejanskih zgodovinskih osebnosti Anne Lister & Ann Walker (18. stol, VB) sledi še kritična debata in piknik! :heart_pride: 😉

V aprilu bomo imele že drugo izkustveno delavnico radikalne skrbi zase. :blobhearteyes:

V februarju smo pričele z odprtokodnim SQL Lite, nadaljujemo z delavnico varnejše spletne komunikacije. :blobaww:

lezfemuniverza.org/delavnica-v

Objavile svežo produkcijo - predstavitve s delavnic @22nds in zine s skupinskih delavnic kolažev in stripov. :blobaww: :heart_pride:

lezfemuniverza.org/produkcija/

Za 25. obletnico Metelkove vabimo na Lezbični kinoklub o Stormé DeLarverie, iniciatorki upora proti policiji v Stonewall Inn 1969.

lezfemuniverza.org/25-metelkov

Majski obračun: 4 dogodki, od tega 2 sijajni delavnici in 2 intenzivna pogovora pa še sestanki, sodelovanje z drugimi inciativami, druženja ...

V branje predlagamo poročilo @22nds o predstavitvi LFU delavnic v letih 2010-2018 na v Berlinu.
22nds.com/event-causeascene-co

LFU boosted

Join us tomorrow at the **Cause A Scene** Conference in . The lineup is super inspiring and I will share all about **Tech Workshops at Lesbian-Feminist University**. ti.to/kim.crayton.llc/causeasc

V zadnjem mesecu smo na spletno stran vključile , e-listo v skladu z uredbo GDPR 2018 & prenovile povezave.

22.5. nas čaka še namestitveni žur z Ubuntu/Linuxom! :blobaww: cc @22nds

LFU boosted
LFU boosted
Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.