Zgodovina Benetk in Sredozemlja je polna niti, ki so jih težke usedline zgodovine ukleščile podse. Razpletanje zarjavelih vozlov je eno od bolj zanimivih početij v teh časih. Na svoj način se ga je lotila tudi Alice Becker-Ho v svoji knjigi o prvem getu, o Benetkah, o Sredozemlju, o življenju in zgodovini. Na voljo tudi preko .

acerbic boosted

New in coffers: The Anatomist of Power: FRANZ KAFKA AND THE CRITIQUE OF AUTHORITY, a book by Costas Despianidis, published by Black Rose Books. More: blackrosebooks.net/products/vi

In ponovno opozarjamo na še-vedno-v-vzpostavljanju spletno stran acerbic.avtonomija.org. Dopolnjena je podstan o lastni produkciji ter osnovnapredstavitev v angleščini.

SVEŽE: opozarjamo tudi na redko priložnost, ko bo možno vreči uč na sveže izdano delo "Prvi geto ali primer Benetk" izpod prstov Alice Becker-Ho. [original: chapitre.com/BOOK/becker-ho-al]

Med novostmi iz izpostavimo biografijo bolgarskega anarhista Alexandra Nakova ter novo študijo o Franzu Kafki in anarhizmu.

Danes ponovno naalternativni tržnici naMetelkovi. Od 18:30 dalje. Tokrat bo ponudba vsebovala tudi nekaj novosti, ki so v naše roke prišle na nedavnem Balkanskem anarhističnem sejmu knjig v Sofiji

Dodani novi teksti na acerbic.avtonomija.org. Vecinoma gre za edino objavo na spletu. Med drugim prevoda dveh situacionisticnih klasik in razmislek o kontraekonomiji iz domacih anarhisticnih logov. Za fizicne izvode se obrni na .

acerbic boosted

For Trouble 21, subMedia delves into both the horrors of, and the inspirational resistance to modern colonialism in Palestine and so-called Canada.

sub.media/video/trouble-21-lan
#FreePalestine #shutdowncanada

acerbic boosted
acerbic boosted
acerbic boosted
acerbic boosted
acerbic boosted

PET 7.6.
12.00 Dvorišče/SC Rog - Delavnica Moj dom
19:00 Dvorišče/SC Rog- ŽPZ Kombinat
20:00 SC Rog - Infokafana Prvi koraki Avtonomne Tovarne Rog
21:00 Cirkusarna NaokROG - 11. DIY kvirfeministični kabare: FEMINIZEM NI ŠALA!

acerbic boosted

SOB 8.6.
11:00 Igrišče Tabor -Nogometni turnir Brcnimo Rasizem
12:00 Dvorišče/SC Rog - Delavnica Naš vrtec
16.00 Cirkusarna NaokROG & Dvorišče - Prvovrstni Padec Raznovrstnosti
21:00 [A]infoshop- Derealizacija in tehnologija - o anarhistični reviji Negazine
21:00 - Jalla Jalla - Still Standing Strong (Obletnica požiga)
22:00 Koncertna dvorana - Sistem Organizirane Represije (S.O.R.)

acerbic boosted
acerbic boosted

POZIV AVTONOMNE TOVARNE ROG: Proti nasilju MOLa - za odprt dialog!//Open call of The Autonomous Factory Rog: Against violence of the City Municipality of Ljubljana - for Open Dialogue!
komunal.org/teksti/494-poziv-a

acerbic boosted

18. maja je bilo v Bleiburgu/Pliberku ponovno srečanje ustašev. Seveda smo se tudi mi udeležili kotra-demonstracije, protesta, proti enemu največjih fašističnih srečanj v Evropi.

video report: komunal.org/v…/protesti/496-ge

Se vidimo ponovno naslednje in naslednje leto, vse dokler tovrstnih revizionizmov in desničarskih javnih zborovanj ne ustavimo.

Za več info v branje www.no-ustasa.at

acerbic boosted

Skupaj za Akademski kolegij, za dostopna stanovanja za vse! komunal.org/video/prostori/497

Festival Akademskega kolegija
23. in 24. maja - PRIDI in PODPRI!

Show more
TOOTSI

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!