Follow

Pred kratkim sem obnovil mlinček za kavo iz obdobja med obema vojnama. Izvor: zahodni Balkan.

@lapor ah, v bistvu se je dalo rjo zelo dobro odstraniti z jekleno ščetko in ročnim bruslinim strojčkom (v katerega sem vpel ščetko). Ampak najprej sem se pa nekaj trudil s pilo je bilo kar veliko dela, haha.

@lapor Brez. Samo na koncu sem poskusil odstraniti vse majhne delce in umazanijo tako, da sem potopil in opral vse kose v izopropanolu (pač industrijski alkohol) in nato železne kose namazal z lanenim oljem (medenine ni potrebno). Malo zimprovizirano, samo mislim, da je povsem ok.

@chaosdreamscult super. Jaz sem prvo pomislis na kisline 🤔
Bi kisline kaj ekstra poškodovale, ali pač niso tvoje prve rešitve?

@lapor hmm, ne vem. Nimam izkušenj z njimi. Sem pa veliko delal v delavnici in sem zato najprej pomislil na mehansko obdelavo.

Sign in to participate in the conversation
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma. Preden si ustvarite račun si preberite naš kodeks obnašanja in pogosta vprašanja. Več o tem kaj je Mastodon zveš na joinmastodon.org.


Toot.si is a slovenian multilingual Mastodon instance with the main idea to offer a safe space free from terror by algorithms of corporate social networks, by dictatorship of profits before people, and by supporters of cyber-harrasment and contemporary neolib-fascism. Please take the time to read our code of conduct. More about what is Mastodon at joinmastodon.org.