Pinned toot

2. obletnica #tootsi 

Koga zahaklati, ce hocem zrootati telefon/Android, odstraniti google*f*play in si instalirati vecinoma odprtokodne aplikacije? Hvala za pomoc! 😊

2. obletnica #tootsi 

Francoski_e delavci_ke stavkajo z blokado v tovarni Nutelle Ferrero! :blobaww: 👍 💥 In v istem času se pri nas vrti francoski film La guerre!

dnevnik.si/1042888257/posel/no

Priporocam razstavo Juzna ozvezdja - Poetike neuvrscenih v MSUM, nekaj zelo mocnih umetniskih del in premisljanj, kaj je Gibanje neuvrscenih pomenilo proti NATO paktu, Varsavskemu paktu in kontekstu hladne vojne.

@Komunalorg, hvala za deljenje tega super teksta: anarhistična analiza islamofobnega masovnega umora na Novi Zelandiji & soodgovornost korporativnih in privatnih družbenih omrežij, serverjih in ponudnikov za to(FB, Twitt, Cloudfare...)... in kako se organizirati proti!

itsgoingdown.org/thoughts-on-t

Po nočni službi dobiš občutek, kot da je bil ta dan dolg 48 ur in tokrat samo nisi izvedla kratkega popoldanskega spanca 😁

kupca boosted

They usually do not have any friends, mostly sleeping all day long and playing computer games throughout the night.

Zanimiv vpogled, kako se naši in vaši osebni podatki prodajajo za politično propagando in vplivanje od Gvajane, Velike Britanije, Kolumbije do Indije - preko
tacticaltech.org/projects/data

kupca boosted

A koga zanima - vsaka 2 tedna napisem jutranje novice s področja tehnologije

radiostudent.si/politika/brito

Danes se zacnejo 20. Rdece zore, feministicni in kvirovski festival! Can't wait! :blobhearteyes: :blobaww: :heart_pride:

kupca boosted
kupca boosted

Reportaža iz FOSDEM 2019 in CopyleftConf, z malimi singularnostmi in Christopherjem Lemmerjem Webberjem danes ob 23.00 na Radiu Študent 89.3MHz in spletnem streamu @natacha @cwebber radiostudent.si/dru%C5%BEba/te

kupca boosted

Maybe you could spread the word around... :)

@submedia, @thefinalstrawradio

5th International Gathering Of Anarchist and Antiauthoritarian Radios, Zurich, 14-17 February 2019

++++ Anarchist Radio Live Broadcast ++++
--- This Sunday, 2pm-8pm (cet) ---

Follow the updates on dedicated webpage: infolorafr.noblogs.org

To communicate directly with the studio in Zurich in order to share information, announcements or whatever use the following channels:

Twitter: @aradio_berlin
Mastodon: @acerbic

zanimiv brskalnik novejše generacije , ki pa v 10% še uporablja zaprto kodo :blobcoffee: 🤔
fosspost.org/reviews/programs/

kupca boosted

Najlepše dobrodošli vsi novi uporabniki mastodon vozlišča toot.si!

Za širjenje vaše mreže 'prijateljev' na federiranem vesolju močno priporočam, da si nastavite profilno sliko in vpišete vsaj kratek opis vaših interesov (bio, v 'edit profile').

Naj bo vaše bivanje na tem vozlišču prijetno in udobno!

kupca boosted

@tootsi obvestilo:

Kljub temu, da bi lahko spravili število uporabnikov pod številko 100 (ker je toliko neaktivnih že več kot 6 mesecev) sem se vseeno odločil plačevati 10€ na mesec za 100-500 uporabnikov. @mastohost dela zelo kvalitetno in si pomojem zasluži dodatno podporo (priporočam, če hočete lastno vozlišče!)

Aktivacija glede neaktivnih uporabnikov vseeno pride kmalu na vrsto.

Kot admin pa si želim, da bi našli tudi čas za letni (poletni) 'transparency report' v dobro skupnosti.

Islamofobija, rasizem, skrajna desnica 

kupca boosted

Informacija za nove člane : naša instanca teče kot del PaaS (platform as a service) pri masto.host (@mastohost) - tako se ne ukvarjamo preveč z administracijo samega strežnika in programja, na voljo pa imamo vse moderatorske funkcije.

Trenutno plačujemo 5€ na mesec za hosting (do 100 uporabnikov) + dobrih 15€ na leto za domeno. Velik del teh stroškov je za letos pokrila donacija @kupca.

Redne donacije možne tudi na liberapay.com/Toot.si

To nedeljo, 26.8., bo mednarodni dan akcije za svobodni internet s protesti po vsem kontinentu, ob 11h tudi v Ljubljani na Prešercu. Se vidimo?
umap.openstreetmap.fr/en/map/c

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma. Preden si ustvarite račun si preberite naš kodeks obnašanja in pogosta vprašanja. Več o tem kaj je Mastodon zveš na joinmastodon.org.


Toot.si is a slovenian multilingual Mastodon instance with the main idea to offer a safe space free from terror by algorithms of corporate social networks, by dictatorship of profits before people, and by supporters of cyber-harrasment and contemporary neolib-fascism. Please take the time to read our code of conduct. More about what is Mastodon at joinmastodon.org.