"European mobile carriers will share user location data to track coronavirus". Kmalu bomo vsi_e spet na predplacniskih telefonih..nostalgija na regljo 😄
iphone.appleinsider.com/articl

Stran/aplikacija za medobcinsko digitalno povezovanje ponudnikov pomoci - Pomoc na dlani. - pomocnadlani.4pdih.com/

Infektologi pozivajo, naj bodo mladi cimvec na socialnih omrezjih :blobcat: morda priloznost, da se spet spromovira decentralizirana, omrezja in pobude za svobodno programje? Ali naredi spletni benefit?

cc @luka @len @g1smo @lapor @fileneed @22nds

Ljudje moramo ostajati doma. sprasujem se, ce bo to kaj povecalo rodnost ? :blobthinking: 😂

Izjava kandidata za notranjega ministra, Alesa Hojsa, direktorja Nove24tv, o nadzoru nad ljudmi, Delo, 12.3.2020.

Danes smo 3.3.in se kar nobene potrjene koronaviroze (ljudje se bodo utrudili od neizpolnjene krize 😂)

En fajn clanek za nedeljo zvecer v Večeru; "20 let po Seattlu in Genovi: Svet še vedno ni naprodaj. In lahko je drugačen."
vecer.com/20-let-po-seattlu-in

😶 Ostro obsojamo napade na novinarje in svobodo izražanja | Društvo novinarjev Slovenije
novinar.com/novica/ostro-obsoj

Na oropani polici z lego kockami so ostali samo se kompleti s komunalnim delavcem / smetarjem. Pokupljeni so bili kompleti z gasilcem, policijo, pustolovcem idr. Zdi se mi tak simbolicen pokazatelj, katero delo je v druzbi razvrednoteno.

Namesto novoletnega ognjemeta - zarece nebo federiranega mastodonskega vesolja :blobaww:
kumu.io/wakest/fediverse#known

Konec leta je in fajn bi bilo, da naberemo za pokritje letnega :tootsie: gostovanja za nazaj in vsaj pol leta naprej 😎 Mozno je via Patreon ali Liberapay. @luka, kaksno je stanje in koliko nam manjka? Hvala tebi in vsem ostalim za dragoceno delo na instanci! 🙌 cc @lapor

Nasla domnevno edino kavo, ki je se preostala v rokah domacih prazarn :blobcoffee: 😂 (Barcaffe > Atlantic Grupa, Loka in Santana - Franch...).

V istem veceru sem se pogovarjala z dvema ustvarjalnima osebama, ki delata 3-4 sluzbe, da lahko sploh prezivita in zivita v mestu :blobsad:

Ali ljudi danes mobilizirata samo se tridnevno nakupovanje in ljubljanski maraton?? :blobthinking:

Pisem 15 zahtevanih prilog k eni vlogi. Vlog bo pet 😌 ce je Jugoslavijo unicila tehnokracija, se sprasujem, kako to, da se nobene nad/drzavne tvorbe ni unicila njena birokracija...

Zdi se, da pri digitalnem nadzorovanju delujejo podobni psiholoski principi kot pri podnebnih spremembah - vsi_e jih zelo podcenjujemo 😬

V 13.stoletju je bila Ljubljana mesto trgovcev in obrtnikov.
Kar spet izkljucno postaja. 😟

TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.