😶 Ostro obsojamo napade na novinarje in svobodo izražanja | Društvo novinarjev Slovenije
novinar.com/novica/ostro-obsoj

Na oropani polici z lego kockami so ostali samo se kompleti s komunalnim delavcem / smetarjem. Pokupljeni so bili kompleti z gasilcem, policijo, pustolovcem idr. Zdi se mi tak simbolicen pokazatelj, katero delo je v druzbi razvrednoteno.

Namesto novoletnega ognjemeta - zarece nebo federiranega mastodonskega vesolja :blobaww:
kumu.io/wakest/fediverse#known

Konec leta je in fajn bi bilo, da naberemo za pokritje letnega :tootsie: gostovanja za nazaj in vsaj pol leta naprej 😎 Mozno je via Patreon ali Liberapay. @luka, kaksno je stanje in koliko nam manjka? Hvala tebi in vsem ostalim za dragoceno delo na instanci! 🙌 cc @lapor

Nasla domnevno edino kavo, ki je se preostala v rokah domacih prazarn :blobcoffee: 😂 (Barcaffe > Atlantic Grupa, Loka in Santana - Franch...).

V istem veceru sem se pogovarjala z dvema ustvarjalnima osebama, ki delata 3-4 sluzbe, da lahko sploh prezivita in zivita v mestu :blobsad:

Ali ljudi danes mobilizirata samo se tridnevno nakupovanje in ljubljanski maraton?? :blobthinking:

Pisem 15 zahtevanih prilog k eni vlogi. Vlog bo pet 😌 ce je Jugoslavijo unicila tehnokracija, se sprasujem, kako to, da se nobene nad/drzavne tvorbe ni unicila njena birokracija...

@Komunalorg wow, super! :blobaww: komaj cakam na kaksno akcijo, dogodek! :blobhearteyes:

Zdi se, da pri digitalnem nadzorovanju delujejo podobni psiholoski principi kot pri podnebnih spremembah - vsi_e jih zelo podcenjujemo 😬

@0ssA a ga niso kupili Kitajci? Tako kot Titovo rojstno hiso in se kaj 😉

V 13.stoletju je bila Ljubljana mesto trgovcev in obrtnikov.
Kar spet izkljucno postaja. 😟

Koga zahaklati, ce hocem zrootati telefon/Android, odstraniti google*f*play in si instalirati vecinoma odprtokodne aplikacije? Hvala za pomoc! 😊

@luka a recemo kar ob 20h? In vsakdo prinese kaj za piti in jesti😎

2. obletnica #tootsi 

Francoski_e delavci_ke stavkajo z blokado v tovarni Nutelle Ferrero! :blobaww: 👍 💥 In v istem času se pri nas vrti francoski film La guerre!

dnevnik.si/1042888257/posel/no

@lapor @luka vse najboljse, ! @luka, se da zamakniti tole praznovanje nekam v junij in se naredi se kaksen dogodek, delavnica, pogovor na temo , itd? :blobhearteyes: :blobhug: :tootsie: :heart_pride:

Priporocam razstavo Juzna ozvezdja - Poetike neuvrscenih v MSUM, nekaj zelo mocnih umetniskih del in premisljanj, kaj je Gibanje neuvrscenih pomenilo proti NATO paktu, Varsavskemu paktu in kontekstu hladne vojne.

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.