Pred kratkim sem obnovil mlinček za kavo iz obdobja med obema vojnama. Izvor: zahodni Balkan.

Barvita jesen v Fojnici (BiH) in nas 50, razklanih med plavanjem in bosansko kavo, rahatlukom in mekano šljivo. Življenje je jeseni najlepše.

V želji, da bi v miru bral knjigo, se usedem v kavarno. Prisede se družba deklet, starostnega ranga 30. Ženske so lahk ravn tolk primitivne kot tipi. Ogovarjanje natakarja, siljenje k pitju, ladies night debata, glasne tak, da mi bo uhe utrgalo. Sam čakam, da me ktera pride za rit prjet. Tolk o eni uri miru.

spaceweather.com today:

159 YEARS AGO, A GEOMAGNETIC MEGA-STORM: Picture this: A billion-ton coronal mass ejection (CME) slams into Earth's magnetic field.
It really happened 159 years ago.
The cause of all this was an extraordinary solar flare. According to a NASA-funded study, if a similar "Carrington Event" occurred today, it could cause substantial damage to society's high-tech infrastructure and require years for complete recovery.
Could it happen again? Almost certainly.

Help, help help!
Inštrukcije ali skripto za uporabo Libre Office Calc potrebujem.

Julij je skoraj fkraj (rečejo toti Štajerci) Se kaj dogaja, gremo kam na kislo vodo, ali karkoli pač, če niste fsi na morju. Tole spodaj je slika pokojnega boksarja mojega novinarskega kolega in slikarja Marjana Skumavca. Naslov: Lepa nedelja v Resniku. To bom doživela jutri, pol pa se pridem veselit dalje v Ljubljano. Poletni objem!

Dva dni med filozofijo kriminala ob Soči in sociologijo preživetja ob Donavi pod plaščem Goge in punc v Vodnikovi domačiji. Brez bralnika, seveda.
Začetek poletja s polno luno in nabuhlim Marsom v ozadju. That's my way!

Antigona včeraj: novo doživetje 2000-letne mantre o ljubezni, politiki in smrti. Minimalističen pristop Matije Ferlina - gib in Luke Prinčiča - muzika večnosti, nepozabno. unforgetable, nezaboravno.
Bis!!!

@ladalada da bi novice iz Ljudmilinega kulturnika bile na mastodonu bi se dalo s pomocjo bota - torej če bi @fileneed napisal kulturnik bot-a, ki bi postal njihove novice. vendar se mi zdi da je kulturnik nastal bolj za to, da bi tam na njihovi strani zbiral vse novice v njihovem vmesniku.

NCankar in erotika, predavanje Svetlane Slapšak danes v CD.

NCankar in erotika, predavanje Svetlane Slapšak danes v CD.

pobožna želja, da bi se končno znebila FB.

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma. Preden si ustvarite račun si preberite naš kodeks obnašanja in pogosta vprašanja. Več o tem kaj je Mastodon zveš na joinmastodon.org.


Toot.si is a slovenian multilingual Mastodon instance with the main idea to offer a safe space free from terror by algorithms of corporate social networks, by dictatorship of profits before people, and by supporters of cyber-harrasment and contemporary neolib-fascism. Please take the time to read our code of conduct. More about what is Mastodon at joinmastodon.org.