kodeks obnašanja na tootsi 

bolj ko razmišljam o tem prvem 'konfliktu', bolj se mi zdi, da je bila napaka, da nisem poslušal prvotnega impulza in jasno 'označil' vozlišča kot namenjenega za kvirovce, feministke in druge aktiviste (t.i. SJW). čisto na začetku se je nekako zdelo, da je potem preveč ozko zastavljeno, in da ne bo nobenega zanimalo. ekipa okoli zavoda transakcija je bila čisto neodzivna, tudi marsikatera lgbt oseba je sicer z zanimanjem poslušala, celo @BRajgelj si je naredila račun...

Follow

kodeks obnašanja na tootsi 

ampak potem je bilo vse tiho. potem sem malo zakril to željo, da bi bil to kotiček za slovenske marginalce, ki iščejo SAFE SPACE, pred tisto večino, ki so zagovorniki FREE SPEECH-a. pač nisem bil ekspliciten, da je pomojem poanta tootsi-ja, da je zavetje za vse, ki menijo, da se ustvarja družbo z vsakim tootom, ki ga daš na lokalen fajmlajn. in morda je to napaka, da ta želja ni jasna od vsega začetka.

kodeks obnašanja na tootsi 

in ko že dva dni (no včeraj nisem toliko mogel) premlevam to dramo, kolebam med različnimi ekstremnimi potezami, ampak vse bolj se mi zdi, da se je morda vseeno vredno borit za svoje vrednote.

čeprav se zmeraj znova znajdem v situaciji, v kateri se mi zdi, da nekaterim razlagam stvari, ki jih v 2018 ne bi bilo treba več nikomur razlagat.

potem spet pomislim: saj fediverse je res odprt za vse. morda samo to vozlišče ni za vse.

3/x

Show thread

kodeks obnašanja na tootsi 

in dopovedujem si, da se ne bi smel slabo počutit, če komu ni ok, ni všeč, ali še več, če se poščije nanj, ga/jo zaboli, reče 'marš u k...' in se zbriše in ob tem zvali krivdo na druge. ali pa tudi brez tega zadnjega.

a žal mi je za vsako_ega, ki oddide, in hkrati, žal mi je za vsako_ega na margini, ki je nepravično obravnavan na tw zaradi korporativnega centra moči in bi lahko bil del male skupnosti, ki si sama postavlja pravila..

4/x

Show thread

kodeks obnašanja na tootsi 

... in da s tem, ko si sama postavlja pravila, hkrati ni ne-povezana z drugimi. to kar pač fediverse omogoča.

ampak, iskreno rečeno, splahnelo mi je upanje, da ta potreba v slovenskem prostoru sploh obstaja. oziroma da so slovenski trans/queer/feminist marginalke_ci čisto zadovoljni z TW/FB/IG in ne rabijo svojega vozlišča na fedisolju, kjer jim ne bi bilo treba razlagati kje je meja nasilja, žaljenja, netolerance, etc...

5/5

Show thread

kodeks obnašanja na tootsi 

@luka khmmm....kaj pa je ta konflikt? oprosti, da ne sledim dovolj dogajanju, da bi ze sam zasledil.

Sign in to participate in the conversation
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.