Follow

internet nič ne ve o verjetno prvi oddaji o računalništvu v sloveniji

duckduckgo.com/?q="kondicija+dvojiškega+sistema"

cc @fileneed

@luka ja, res bolj malo... bi bilo fajn, če bi ob petdesetletnici na študentu kdo intervjuval petra levarta tudi o kondiciji. jaz namreč ne vem kaj dost o zgodovini oddaje pred mojim časom.

gigafida.net/Concordance/Searc

ljudmila.org/~spela/kud-kompet

@fileneed in zgodovina radia Kloaka? Če se dobro spomnim je imel Miha nekaj pri programiranju tega multi-CD changerja/player ja... kar naj bi bil ta radio Kloaka..?

@fileneed zdej je pa kaki tole: github.com/sourcefabric/Airtim
žal se zdi, da je firma, ki je stala za razvojem tega programa prešla na zaprto kodo..
@luka

@_trojka @fileneed

Ja še kar dobro poznam Airtime. Videl sem da so šli v SaaS model z airtime.pro, kar se mi v osnovi ne zdi nič narobe, če je odprta koda še naprej podprta. Sicer je zadeva na githubu, in jo lahko kdorkoli forka in popravlja. Ja no, saj vemo kako je to. A stvar drugače še dela brez večjih problemov?

@luka zgleda, da je firma, s tem ko je šla na pro opustila razvoj odprte verzije. zadnji commit na gt je iz 2017, zadnja odprta verzija izpred treh let. tudi spletna stran odprte verzije ne deluje več. škoda. upam na kak fork, ki bi stvar oživil.

mislim, da je zadnja verzija na rš delovala dokaj dobro, prejšnje so bile precej buggy. so jo pa z nekaj skriptami še malce dopolnili. ne vem kako je zdaj, ker me že dve leti ni bilo na radiu, vidim pa, da ga še uporabljajo. @fileneed

@luka enega izmed voditeljev so klicali king rollo, bil je tudi tehnik, verjetno od tu vzdevek. trak s tem napisom se še vedno prašu v studiu.. @fileneed

@_trojka @luka to bo miha kralj, on in gregor jeromen sta mene povabila k sodelovanju.

@_trojka @luka aja vzdevek pa najbrž pride iz risanke kralj miha, king rollo v angleškem izvirniku, ki se je rolala tudi na tv ljubljana v osemdesetih

@fileneed @_trojka @luka. ja, ja! in še super se sklada s tehniciranjem. kok dobr!

@_trojka @fileneed že nekaj časa živi v Seattlu, kjer je partner v srednje veliki firmi kjer je senior (IT) architect.

@luka kul! leta so naredila svoje, mal je širši kot se ga spomnim.. 😃 ti ga poznaš oz. si v stiku z njim? @_trojka @fileneed

Sign in to participate in the conversation
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma. Preden si ustvarite račun si preberite naš kodeks obnašanja in pogosta vprašanja. Več o tem kaj je Mastodon zveš na joinmastodon.org.


Toot.si is a slovenian multilingual Mastodon instance with the main idea to offer a safe space free from terror by algorithms of corporate social networks, by dictatorship of profits before people, and by supporters of cyber-harrasment and contemporary neolib-fascism. Please take the time to read our code of conduct. More about what is Mastodon at joinmastodon.org.