Follow

Spet gledam frendico ob misli na to kako se protesti organizirajo na fejkbuku.

@luka Kaj pa ? Mogoče je malo preveč nišno, ampak na kompotu ga nameravamo postavit.

Ubistvu bom tvoj toot vzel za predlog točke dnevnega reda naslednjega sestanka.

@luka ja, tako nekako. Katere funkcionalnosti se ti zdijo pomembne pri (samo)organiziciji protestov?

@len vem da je je mobilizon za dogodke. zato se mi zdi neprimeren.

poglej recimo facebook.com/ProtestnaLjudskaS - pravijo da so vzpostavili spletno platformo. pa ne najdem linka na spletno platformo. upam, da ne mislijo da je fb spletna platforma, ker fb je bolj mlekarna, kjer je folk industrijsko molzen za profit.

@len hkrati pa razumem - tam je večina ljudi, in verjetno je ok, da se množico nagovarja tam kjer množica je. sam mau sm zafrustriran nad hegemonijo teh privatnih prostorov, kjer s/m/o ljudje zmanipulirani in potem molzeni za podatke, za katere ti monopolisti niti davkov ne plačujejo.

@luka @g1smo Ni roznata situacija. Zaenkrat se ni nobena "alternativna" storitev dosegla mreznega ucinka. Mastodon je sicer na dobri poti in jim je kje tudi ratal, bi reku. Nvm, mogoce rabimo se vec integracije med posameznimi storitvami in potem jih zasejemo po raznih vrtickih in gojimo, dokler se ne razrasejo (kompot je najprej hotel bit kompost - true story).

Dobrih deset let nazaj sem ful pricakoval linux revolucijo, ampak je nisem videl. Danes pa skoraj ne poznam ljudi, ki majo Winse.

Sign in to participate in the conversation
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.