Kick off performance evening of the On-the-fly livecoding cooperation project starts at 7 CET!

youtube.com/eulerroom/live

On the lineup: Luka Prinčič, Blaž Pavlica, Roger Pibernat, Sabrina Verhage, Sebastian Pappalardo, Chigüire, Claudia, Patrick Borgeat, Olivia Jack, Iván Paz, Dinou, Glen Fraser & Niklas Reppel

jutri bom imel 9 minut za živo live-code-anje

youtube.com/eulerroom/live/

The from scratch technique consists of playing live for exactly 9 minutes starting from an empty screen. In this way, it allows to visualize the high or low level of the languages. These sessions seek to take advantage of the empty screen restriction and the 9 minutes to explore new possibilities.

on-the-fly, a project led by Toplap Barcelona collective @Hangar.org residence. The project partners are ZKM, Ljudmila and CCU.

kdor ne ve, ne more razumeti.
kdor ne zna, ne more rešiti.
kdor laže tudi krade.

sila ljudi, ki vztrajno hodijo in zahtevajo enakost, je neustavljiva.

B. Rajgelj

youtube.com/watch?v=bYVlFmKsKY

@g1smo @len ampak, a je to prvič, da je javni denar uporabljen za javno odprto kodo pri nas? mislim, zdi se mi pohvalno (in hkrati bi morala biti to obvezna, samoumevna praksa), da se je s pomočjo odprte kode (apache licence) zmanjšalo stroške za nek vladni projekt. ugibam da bi za aplikacijo napisano 'from scratch' bili potrebni večji resursi.

prosim za teleport na aotearoa-o (novo zelandijo).

hvala.

Piratiziranje kot politicna praksa - posnetek z dogodka iz hackerspace-a MAMA (Zagreb, 17. okt).

Tomislav Medak in Marcel Mars sta mi ideolosko zelo blizu.

youtube.com/watch?v=MBWiadH95D

TIL: "Med ključnimi lastnostmi aplikacije je ohranjanje anonimnosti uporabnikov in decentralizirano obdelovanje njihovih podatkov. To pomeni, da nihče — niti MJU niti NIJZ — ne dostopa do podatkov o stikih posameznih uporabnikov, niti do podatkov o tem, ali je bila pri uporabniku potrjena okužba."

covid-19.sledilnik.org/sl/osta

V živo iz Kina Šiška, prav zdaj!

Kamizdat Rentgen TV: Lifecutter, beepblip.

pretok.tv

"Ob vseh teorijah zarote znanosti ni treba slepo verjeti, ker znanost ni vera. Tudi nekateri znanstveniki govorijo neresnice, ker imajo zaradi tega koristi. Pa vendarle, če ob vseh teh teorijah zarote nikomur ne verjamemo več nič, potem se moram zavedati vsaj tega, da je naše družbeno tkivo stkano iz zelo tankih ranljivih nitk, ki se lahko zelo hitro potrgajo."

rtvslo.si/zdravje/novi-koronav

"Ukrep je zelo preprost: higiena rok in kašlja, ne dotikajte se obraza, kašljajte v rokav, nosite masko in vzdržujte razdaljo metra in pol. Če storimo samo to, smo naredili ogromno."

rtvslo.si/zdravje/novi-koronav

"Idi Hiršenfelder je uspelo ustvariti zvočno odličen album, z zelo jasno smerjo in narativo, ki odlično funkcionira kot homogena celota, a so si skladbe vseeno zvočno in karakterno zelo različne."

radiostudent.si/glasba/tolpa-b

: Noise for Strings, Vol. 2,

:cc_cc: :cc_by: :cc_sa:

Obisk pri tovariški založbi je v škatlo navrgel sveže opcije za branje. Nova S. Federici, anarhističen delno-apokaliptični premislek o klimatski krizi, serija treh izdaj transliterature in še kak cukr. Figurativen. Obetajo se vroče noči na ulici, pri gradnji na ruševinah starega sveta pa v momentih oddiha analize, vizije in strategije tovarišev_ic, ki stopajo z nami po poti odpora in vzdrževanja odpornosti. Proti kapitalističnem opustošenju, pazimo nase in na druge: cel svet sovraži policijo!

10.10.2020 ANTIFA protest v Celovcu:
"/.../10. oktober ni vzrok za praznovanja. Naš dan za praznovanja je 8. maj, dan osvoboditve izpod nacifašizma.
Proti nacionalnim mitom in nemškemu nacionalizmu! Za solidarno družbo brez oblasti in izključitve!
SMRT FAŠIZMU!"
za več info prisluhnite oddaji Črne Luknje iz arhiva: radiostudent.si/druzba/crna-lu

@Mayana ja to je kr neki. Meni precej neverjetno da nekdo v teh časih tako razmišlja...

a long, necessary post 

And in here? Listen, or rather, read 10 times more than you type. There are a lot of good voices speaking good words. Learn to recognize them. Engage with respect and an acceptance of the fact that everyone cannot, will not and should not agree on every single idea. Save one: Do no harm to anyone, in any way. And never write anything that you wouldn’t say to someone face-to-face.

Every single person has the universal right to live in peace and happiness. 16/16

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.