V Kozani za nekaj dni. Klima je zelo drugačna kot v Lj.

@nomadologist desktop appi za fediverse so mi totalna neznanka. Kaj pa ti ne sede pri mastodon web ui?

Predvidevam, da ste sicer vsi že poslušali Idealno godbo Mihe Zadnikarja o Enniu Morriconeju, ampak tistim, ki še niste, pa vam je Morricone, všeč močno priporočam v posluh: via @radiostudent

radiostudent.si/glasba/dj-graf

Hey devs, please use semantic html. This is important!

When listing things, use ul/li! When writing things, use p! When adding navigation, use nav! When putting the main part of your website inside a div, use main! Please use h1, h2, h3 for your titles! Don't use table for layout, they are for data!

Screen readers users have shortcuts to jump to all those parts of your website instead of reading it from top to bottom. But it only works with semantic html. So please help them! :tealheart:

"Mednarodni dan spomina na žrtve nacističnega genocida nad Romi in Sinti (t. i. porajmosa) je 2. avgust. Med letoma 1939 in 1945 so nacisti pobili skoraj 500.000 Romov, po novejših ocenah okoli 600.000 oziroma celo milijon in pol, kljub temu pa Romi in Sinti še vedno čakajo na popolno priznanje trpljenja, ki jim ga je povzročil nacistični režim"

rtvslo.si/slovenija/v-maribors

Ljudska skupščina zahteva odstop
...ker minister Simoniti s svojo ekipo zavestno in na način, ki spominja na zgodnji nacizem, uničuje sodobno in v mednarodne vode vpeto živo umetnost in kulturo, ki nastajata na Slovenskem.
...ker je bil s svojo ekipo nedejaven v času sprejemanja protikoronskih ukrepov na področju kulture in ni opravil dela na področju, ki ga zastopa.
...ker se ni odzval na državno nasilje nad vrhunskimi umetnicami in umetniki, ki sodelujejo v protestih.

rtvslo.si/kultura/drugo/kultur

@len hkrati pa razumem - tam je večina ljudi, in verjetno je ok, da se množico nagovarja tam kjer množica je. sam mau sm zafrustriran nad hegemonijo teh privatnih prostorov, kjer s/m/o ljudje zmanipulirani in potem molzeni za podatke, za katere ti monopolisti niti davkov ne plačujejo.

@len vem da je je mobilizon za dogodke. zato se mi zdi neprimeren.

poglej recimo facebook.com/ProtestnaLjudskaS - pravijo da so vzpostavili spletno platformo. pa ne najdem linka na spletno platformo. upam, da ne mislijo da je fb spletna platforma, ker fb je bolj mlekarna, kjer je folk industrijsko molzen za profit.

#Tuesday again - whole office to myself! BTW if you're a #freelacer working in #Ljubljana and seeking for working environment, permanent desk, coffee, fast internet and skillful #coworkers - DM me!

random email 

@len or just make image very wide so on mastodon the text will get blurry on upload/downsize

@g1smo

Avoid watching TV, using a computer, tablet or similar device immediately before bed.  Try reading something easy, or listening to relaxing music for 30 minutes before you intend to sleep.
skillsyouneed.com/ps/importanc

@g1smo rad bi šel spat zvečer ali bi rad ostal pokonci in produktiven do pozno ponoči?

Spet gledam frendico ob misli na to kako se protesti organizirajo na fejkbuku.

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.