>>Ljudje po dvanajstih urah trdega in slabo plačanega dela sedejo pred televizijo in gledajo slaboumne kvize ali za lase privlečene komedijske nadaljevanke in imajo občutek, da so srečni. Kapital želi popolnoma izžeti človeka, hkrati pa mu tudi nekaj dati, nekaj, o čemer ne bo preveč razmišljal, hkrati pa bo imel vseeno občutek zadovoljstva in kulture. Sistem želi poneumiti človeka, ker ve, da bo ogrožen, če bodo ljudje razmišljali s svojo glavo.<<

--Vinko Möderndorfer

rtvslo.si/kultura/film-in-tv/v

I cannot stress enough how important it is to understand that Apple, Google, or Amazon can simply _decide_ to remove access to anything you've "purchased", including many physical goods (if they are internet-connected and running proprietary software), and you have absolutely no recourse.

Show thread

If you make a piece of software, and people are required to use that piece of software in order to, say, pay for their housing or groceries or pay back a loan, you are on the hook to make sure that software works for _every single person_ who needs to use it.

All of them.

Every screen reader user. Every person with muscle issues who can't use a mouse. Everyone who doesn't speak English. Everyone with three first names, or no last name. Everyone who is Irish or Jewish and has a ' in their name. Everyone with slow internet.

EVERY person.

"Oh we don't have the resources to do that!" Great. Then you don't have the resources to make and sell that kind of software. Pack up and go home.

>>Da so omenjene zavrnili na razpisu, so sporočili tudi iz Zavoda Maska. "In to ob dejstvu, da ministrstvo za kulturo razpolaga z rekordnim zneskom za kulturo v zgodovini samostojne države - pri tem je v istem času razpolovilo sredstva za nevladne organizacije, s čimer je ostro zarezalo v slovensko in mednarodno kulturno krajino, saj številni nevladniki s svojimi programi sodijo med najpomembnejše snovalce novih uprizoritvenih tokov in formatov."<<

mladina.si/213283/simonitijevo

2/2

Show thread

>>Ministrstvo rezultatov programskega razpisa zaenkrat še ni objavilo, v službi za odnose z javnostmi pa so povedali, da pripravljajo pojasnila o tem, zakaj so določene organizacije izpadle [iz večletnega programskega razpisa]. Po podatkih današnjega Večera so takšne poleg Gleja še Zavod Maska, Delak center, Zavod Emanat, Mesto žensk in Nomad Dance Academy Slovenija.<<

1/2

"Če zvočne zgodbe pozorno poslušamo v določenem vrstnem redu, slišimo, da se Shekuza in Lifecutter izgubita v transu, sta v vojni s svojimi demoni in neprestanih pogajanjih, da se pridružita temni strani, nazadnje pa končno najdeta mir v početju točno tega.

Atlatl je vsekakor edinstveno delo v široki zbirki Kamizdata, neustrašen pogled v dva različna uma, ki sta s hudičem sklenila nenavadno ekstatični dogovor. Nanesite svojo vojno barvo, gremo plesat."

--Ružica Petrova radiostudent.si/glasba/tolpa-b

"[na področju ex-yu] Imamo svoje tradicije, specifične elektronske glasbene scene, nadobudne producentke in producente, ki so danes stari osemnajst ali nekaj čez dvajset let, promotorje in organizatorice vseh generacij, enkratno občinstvo, ki je s svojo strastjo doslej že presenetilo marsikaterega tujega gosta ali gostjo, predvsem pa predane in ambiciozne DJ-ke in DJ-je, ki napovedujejo prihodnost didžejanja. Ko boste slišali njihove mikse, mi boste verjeli."
Jaša Bužinel
sigic.si/volta-x-boiler-room-v

"V primerjavi z ostalimi starešinami s te scene Zergona še vedno vodi klasična tankočutnost, ostanek tiste zgodovine elektronske glasbe, ki je ni narekovala rejverska maksima neposrednosti. Glasbenik morda res plava zunaj toka domače krajine in Dolos ni trendovski ali avantgarden, vendar je neizpodbitni prikaz svojstvenega razvoja ustvarjalca."

Elektronski tankočutnež | SIGIC
sigic.si/elektronski-tankocutn

naše depresivne smrekice

Tehnoburleska Tatovi podob: Jebeš božič

youtube.com/watch?v=9T16p35YoC

Attacks on MEPs in the fact-finding mission regarding #Slovenia by PM @JJansaSDS@twitter.com are outrageous. Our goal is to investigate #ruleoflaw, #mediafreedom and #corruption fairly. Janša should apologise immediately for his conspiracy language.

"Made in Anselma je etična, trajnostna in ekološka znamka v pravem pomenu besed. Univerzalni, unisex in evergreen modeli oblačil uspešno kljubujejo modnim trendom skozi čas. Ker so oblačila narejena zgolj iz 'dead stock', zavrženega blaga, ponujajo odlično alternativo hiperpotrošniškim modnim znamkam. Izdelava oblačil poteka etično in lokalno, skoraj tako, kot so oblačila izdelovali pred mnogimi desetletji."

anselma.si/about

"S prepovedjo plastičnih proizvodov za enkratno uporabo od danes ne bodo več na voljo vatirane palčke, jedilni pribor, krožniki, slamice, palčke za pritrditev na balone in podporo balonov, posode za živila iz ekspandiranega poliestra in lončki."

rtvslo.si/gospodarstvo/na-poli

BM: "Kateri minister je najboljši?"

Z. Janković : "Če začnem pri koncu, najslabši je Vasko Simoniti. Ljubljani je naredil veliko škode. Prepričan sem, da je odgovoren, da Ljubljana ni bila izbrana za evropsko prestolnico kulture."

Mladina, 17.12.2021

"Ljubi moji Slovenci! Hudi časi vas čakajo. [...] Ogromno tovarn bo propadlo, veliko jih bo brez kruha, [...] Komunisti bodo storili vse, da se zadržijo na oblasti. Bojte se jih! Pa ne tistih komunistov, ki bodo ostali to, kar so, ampak tistih, ki se bodo spreobrnili in postali strašni antikomunisti, pa v cerkve bodo leteli in se delali vernike. Pazite se njih, ljubi moji Slovenci. Vse vam bodo pobrali. Kajti, kar se Janezek nauči, to Janez zna."

Ivan Kramberger ~1992

mladina.si/212740/bojte-se-kom

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.