Invisible behind the scenes fact: po vsaki predstavi moram naslednji dan odpeljat vso opremo in kostume nazaj v naš studio v šiško in vse znosit v prvi štuk (že več let načrtujem custom-made voziček, ki bi šel v dvigalo in avto, ja).

Dober dan.
Zmatran od včeraj. Predstava v Stari Elektrarni je bila uspešna. Kar dosti ljudi, super vzdušje, in vedno je užitek videt Arielo delat akrobacije na vrvi v prostoru z dovolj visokim stropom. Nekaj novih točk, pa še vsaj ena je na lagerju za naslednjič.

Pa mišice malo bolijo, ne samo od celodnevnih priprav ampak tudi/predvsem od moje improvizacije v sodobno-baletnem solu.

Tehnično je vse kar dobro štimalo - samemu sebi čestitam! Pa hvala Janko Oven!

@tara
BTW,
Matija Ferlin: Staging a Play: Antigona
29.6 - Zagreb
7.7. - Hvar
ako ti treba karta mi slobodno reci.

Hvala @lapor in @tara za feedback in vsem ki ste kliknili na anketo. Ostajamo odprti kot do sedaj.

Luka (.si) boosted

Razmišljal sem če bi na morda zaprli registracije - nova verzija 2.8 namreč poleg anket podpira tudi malce drugačno prijavo za račun:

"Instead of allowing everyone to sign up, or allowing nobody to sign up, a server owner can choose to let people apply for an invite and manually approve sign-ups."

Kaj menite?

Anketa: bi tootsi bil ...

@lapor bilo ja. Vsaj ene 50 računov je bilo narejeno iz čistega firbca in brez enega tuta, avatarja, izpolnjenega bio-ta, sledečega in sledilca. Bilo pa je tudi okoli 10 prav spam/marketing accountov - linki v biotu do kr nekih corp sajtov.

"William Blomstedt čebelje roje obravnava kot skupino sinergistično vzajemno delujočih organizmov – kot eno samo žival – in skrbi, da ta ostane živa in zdrava. [...]
V naše kraje je prvič prišel leta 2010, ko je kot dobitnik prestižne Fulbrightove štipendije preučeval zadnje stoletje razvoja čebelarstva na Slovenskem. Nedavno je pod okriljem ameriške založbe Wicwas Press izdal knjigo Foraging Afar "

Je tudi ljubitelj sodobne elektronike (Lifecutter, Warrego Valles)

mladina.si/190397/cebelarski-s

Malo sem pucal, in smo se skoraj razpolovili po številu računov.

'Suspended' računi se lahko reaktivirajo, vendar imajo pobrisane vse podatke. (ne vem točno kaj 'vse' pomeni).

Nekaterim, ki so dejansko nekaj tutnili sem poslal raje warning o skorajšnjem brisanju.

Luka (.si) boosted

Icecast is a streaming media (audio/video) server which currently supports Ogg (Vorbis and Theora), Opus, WebM and MP3 streams.
It can be used to create an Internet radio station or a privately running jukebox and many things in between.

icecast.org/

Darkice is a simple command-line streamer that takes audio input from jack or alsa input and streams it in Ogg Vorbis to icecast server.

Both are easy to install on Debian via apt (icecast2 & darkice)

#LibreMonday #LinuxAudio #floss

Razmišljal sem če bi na morda zaprli registracije - nova verzija 2.8 namreč poleg anket podpira tudi malce drugačno prijavo za račun:

"Instead of allowing everyone to sign up, or allowing nobody to sign up, a server owner can choose to let people apply for an invite and manually approve sign-ups."

Kaj menite?

Anketa: bi tootsi bil ...

@lapor ja, še najbolj točno. ampak

create poll = ustvari glasovanje? hmmm... glasovnica?

@lapor tako je to z novimi besedami... ključnik zveni ful weird ampak mislim da je prava beseda

Luka (.si) boosted

@luka res je. Je pa Tusky trenutno na 82,7% prevedenega v slovenščino 🤓

Luka (.si) boosted

Nagrada za najboljšo podobo albuma: bare (rouge-ah, Hana Juta Kozar) - po ARP339 (Wanda & Nova deViator, Andro Giunio) in Disclaimer Null (Nina Hudej, Tina Ivezić) je to za Kamizdat na TRESKu že tretjič!
:blobhug: :blobaww: 🙌😁

What's happening?

Danes je na TRESKu v sejmišče in koncerti. Lahko se pride na šlatanje (excuse the lewdness) naših USB knjižic - morda kakšno odnesete domov. Jaz bom cel dan tu, pridite mimo na en hi5.

tresk.si/program

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma. Preden si ustvarite račun si preberite naš kodeks obnašanja in pogosta vprašanja. Več o tem kaj je Mastodon zveš na joinmastodon.org.


Toot.si is a slovenian multilingual Mastodon instance with the main idea to offer a safe space free from terror by algorithms of corporate social networks, by dictatorship of profits before people, and by supporters of cyber-harrasment and contemporary neolib-fascism. Please take the time to read our code of conduct. More about what is Mastodon at joinmastodon.org.