Facebook in Instagram sta začela odstranjevati objave, povezane s kontracepcijskimi tabletami, saj se je po sodbi vrhovnega sodišča, ki je odpravilo ustavno zaščito splava, število objav o teh zdravilih povečalo.

V zadnjih dneh so na družbenih platformah eksplodirali memi in objave, ki pojasnjujejo, kako lahko ljudje po pošti dobijo kontracepcijske tablete.

Facebook and Instagram removing posts with mentions of abortion pills | Meta | The Guardian
theguardian.com/technology/202

Morje preplavlja zelene poljane,
morje večerne, žgoče krvi
in rešitve ni in ni,
dokler ne padeva jaz in ti,
dokler ne pademo jaz in vsi,
dokler ne umremo pod težo krvi.

Z zlatimi žarki sijalo bo solnce
na nas, evropske mrliče.

(Ekstaza smrti, Srečko Kosovel)

@Bojan60 če copy/pejstas celoten link ali mu daš spredaj http:// bo postal 'clickable' :

babo60.com

:)

Če koga zanimajo EV (električni avtomobili) ga vabim k sledenju bloga.

www.babo60.com

Kot "wanabee" upokojenec se podajam - vsaj kar se tiče ustvarjanja spletne strani, bloga in foruma - na področja, ki analognemu človeku ne pritičejo.

Poskusiti ni greh!

Pot se začne 8.7. in od tega dne dalje bodo vedno sveže novice!

🔊 producent/skladatelj računalniške in elektronske glasbe, intermedijski umetnik, dj, performer

💠 demokratični socialist, feminist, aktivist za pravice kiborgov

♨️ zagovornik in uporabnik ustvarjalne gmajne (Creative Commons) in svobodnega programja

:mastodon: mod/admin toot.si in sonomu.club

📻 vodi butično spletno založbo kamizdat.si in dela pri emanat.si

"... Ljudje se jim vdajo oziroma jim podležejo, ko tiste pol ure na dan, ki jo imajo zase, besno tipkajo po računalniku in ugotavljajo, da se z njimi strinja celotno vesolje, ves internet, kajti algoritmi družbenih omrežij so naravnani na to, da se strinjajo s tabo, da ti ves čas prikimavajo."

—Marcel Štefančič Jr., Mladina Intervju 2022

4/4

Show thread

"Namesto iskanju rešitev za ta temeljni problem smo priča temu, da skupnosti po vsem svetu razpadajo, da smo ljudje vedno bolj atomizirani, prepuščeni samim sebi in obupani. V takšnih okoliščinah uspevajo teorije zarote ker ustvarjajo navidezne skupnosti. Ljudje se jim vdajo oziroma jim podležejo, ko tiste pol ure na dan, ki jo imajo zase, besno tipkajo po računalniku in ugotavljajo, da se z njimi strinja celotno vesolje,... "

3/x

Show thread

"... ker se ljudje o tem ne pogovarjajo, čeprav je od tega odvisna naša skupna blaginja in sta od tega navsezadnje odvisna tudi naše življenje in prihodnost. Politika identitet, s katero se ukvarja toliko ljudi, nam v bistvu odvrača pozornost od veliko bolj stvarnih in resnih tem, kakršna je razredni boj. Ko rešiš probleme ekonomske in socialne neenakosti, si rešil tudi 99 odstotkov problemov, vezanih na identitete."

2/x

Show thread

"Thomas Piketty je dobro pokazal, da je edina stalnica kapitalizma ta, da se neenakost povečuje. Zadnjih 200 let kapitalizma vidimo vztrajno, sistematično povečevanje neenakosti, kar je do dandanes na neki način postalo samoumevno do točke, da to obravnavamo kot nekaj, kar se je pripetilo po nesreči, ampak enkrat bo pa že boljše. Ne, ne bo boljše. To je treba odpraviti, toda nobenega konsenza ni o tem, kako naj to naredimo,..."

1/x

@mizar lahko tudi vsak dan objaviš čisto kratko impresijo dneva in s tem bogatiš lokalno časovnico.

meni osebno zelo prav pride mobilna aplikacija na telefonu. za android priporočam Tusky. je hiter in pametno in minimalistično zasnovan.

@mizar dobrodošel v trenutno majhni skupnosti tistih slovensko govorečih ki menimo da je decentralizacija in samonikla narava online družbe edina sprejemljiva oblika nasproti suženjstvu algoritmom in molzenju tehnoloških gigantov.

včasih se zdi da je čimvečja publika edini možen motivator, a fedimir nekako dokazuje, da je morda resnica bližje kvaliteti izmenjave mnenj kot precej bolj bistvenem faktorju.

✌️👍😉

Zdi se mi, da sem naredil napako. Prijavil sem na alternativno socialno omrežje majhnega dometa v Sloveniji in sedaj tuhtam zakaj me navdaja tesnoba ob misli kaj bom objavljal, kako bom porabljal čas medtem, ko skrbim za mnogo svojih človekov, ko se sprehajam po robu izgorelost, vedoč, da se bodo objave zelo partikularnih lastnih interesov izgubile v niču, takoj ko pritisnem "Publish" gumb. Nekje je treba začeti ... evo jo, prvo objavo.

"Kako smo ženske spoštovane v Cerkvi, je odvisno od posameznikov, od njihovega odnosa z mamo in spoštovanja, ki ga je mami izkazoval oče."
...
"Vlogo ženske v Cerkvi, ki je socialno in patriarhalno pogojena z moško miselnostjo, je treba na novo ovrednotiti."

—Sestra Romana Kocjančič, Mladina Intervju 2022

dear non-slovene speaking followers. i have marked my default tootin language as slovene. if you have some preferences set which languages you prefer to see in your timeline and slovenian is not among them, you won't be seeing my slovene toots at all. (your language filters are under /settings/preferences/other)

my english toots from this account will be rare but they will be extra-marked as english.

“The degree to which [carbon capture and storage from power generation] has failed to happen is quite spectacular.”

– Vijay Vaitheeswaran, “The energy transition”, Technology Quarterly, suppl. to The Economist, June 25th 2022, p.9

Morovič je objavljal v domačih in tujih literarnih revijah, sodeloval na literarnih branjih in številnih drugih umetniških projektih doma in v tujini. rtvslo.si/kultura/knjige/umrl-

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.