Show more

Invisible behind the scenes fact: po vsaki predstavi moram naslednji dan odpeljat vso opremo in kostume nazaj v naš studio v šiško in vse znosit v prvi štuk (že več let načrtujem custom-made voziček, ki bi šel v dvigalo in avto, ja).

Show thread

Dober dan.
Zmatran od včeraj. Predstava v Stari Elektrarni je bila uspešna. Kar dosti ljudi, super vzdušje, in vedno je užitek videt Arielo delat akrobacije na vrvi v prostoru z dovolj visokim stropom. Nekaj novih točk, pa še vsaj ena je na lagerju za naslednjič.

Pa mišice malo bolijo, ne samo od celodnevnih priprav ampak tudi/predvsem od moje improvizacije v sodobno-baletnem solu.

Tehnično je vse kar dobro štimalo - samemu sebi čestitam! Pa hvala Janko Oven!

Hvala @lapor in @tara za feedback in vsem ki ste kliknili na anketo. Ostajamo odprti kot do sedaj.

Show thread

Razmišljal sem če bi na morda zaprli registracije - nova verzija 2.8 namreč poleg anket podpira tudi malce drugačno prijavo za račun:

"Instead of allowing everyone to sign up, or allowing nobody to sign up, a server owner can choose to let people apply for an invite and manually approve sign-ups."

Kaj menite?

Anketa: bi tootsi bil ...

"William Blomstedt čebelje roje obravnava kot skupino sinergistično vzajemno delujočih organizmov – kot eno samo žival – in skrbi, da ta ostane živa in zdrava. [...]
V naše kraje je prvič prišel leta 2010, ko je kot dobitnik prestižne Fulbrightove štipendije preučeval zadnje stoletje razvoja čebelarstva na Slovenskem. Nedavno je pod okriljem ameriške založbe Wicwas Press izdal knjigo Foraging Afar "

Je tudi ljubitelj sodobne elektronike (Lifecutter, Warrego Valles)

mladina.si/190397/cebelarski-s

Malo sem pucal, in smo se skoraj razpolovili po številu računov.

'Suspended' računi se lahko reaktivirajo, vendar imajo pobrisane vse podatke. (ne vem točno kaj 'vse' pomeni).

Nekaterim, ki so dejansko nekaj tutnili sem poslal raje warning o skorajšnjem brisanju.

Show thread

Icecast is a streaming media (audio/video) server which currently supports Ogg (Vorbis and Theora), Opus, WebM and MP3 streams.
It can be used to create an Internet radio station or a privately running jukebox and many things in between.

icecast.org/

Darkice is a simple command-line streamer that takes audio input from jack or alsa input and streams it in Ogg Vorbis to icecast server.

Both are easy to install on Debian via apt (icecast2 & darkice)

#LibreMonday #LinuxAudio #floss

Razmišljal sem če bi na morda zaprli registracije - nova verzija 2.8 namreč poleg anket podpira tudi malce drugačno prijavo za račun:

"Instead of allowing everyone to sign up, or allowing nobody to sign up, a server owner can choose to let people apply for an invite and manually approve sign-ups."

Kaj menite?

Anketa: bi tootsi bil ...

@luka res je. Je pa Tusky trenutno na 82,7% prevedenega v slovenščino 🤓

je

Nagrada za najboljšo podobo albuma: bare (rouge-ah, Hana Juta Kozar) - po ARP339 (Wanda & Nova deViator, Andro Giunio) in Disclaimer Null (Nina Hudej, Tina Ivezić) je to za Kamizdat na TRESKu že tretjič!
:blobhug: :blobaww: 🙌😁

What's happening?

Danes je na TRESKu v sejmišče in koncerti. Lahko se pride na šlatanje (excuse the lewdness) naših USB knjižic - morda kakšno odnesete domov. Jaz bom cel dan tu, pridite mimo na en hi5.

tresk.si/program

Tusky in večina mastodon klientov (še) ne podpira t.i. 'poll'-ov.

Show thread

je

ko se ne spomniš besede 

P R O K U R I S T

The thing is, deep learning, neural networks, machine learning, is quickly becoming a technology that is just another piece of software that enables certain functions - like face recognition and other stuff for IoT, smart homes, etc etc... the mystique of A.I. wears off and we'll be taking this for granted in less than a decade. Which doesn't mean we should stop looking critically at the use of this tech.

devblogs.nvidia.com/jetson-nan

#ArtificialIntelligence

Jutri delamo prvi Rentgen TV dogodek - gre za video/streaming ekstenzijo koncertnega cikla Kamizdat Rentgen - tokrat je koncert/nastop v organizaciji TRESK-a/Radia Študent, mi pa bomo naredili malce poseben live video stream, kot ga še niste vidli, yo!

youtube.com/watch?v=T6vd-oi1Hn

Sicer pa je album že v pre-orderju:

kamizdat.si/releases/save-as/

(čez dva dni bo kompleten album name-your-price)

:cc_cc: :cc_by: :cc_sa:

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.