Show more

toot.si PSA 

Yo, 2020.

14 letna psica je preživela bombardiranje. Malo je že naglušna, pa še polovička xanaxa je naredila svoje da je ni kap. Minimalno tresenja.

Sicer pa na jugu Ljubljane nič novega. Sončno jutro kot vsako drugo.

2020 is gonna be the year of a thousand collaborations

get ready for literally everything feat. bumble dee

oh kako obupujem nad stanjem e-knjige na slovenskem! biblos me čisto razkuri, danes pa sem dejansko kupil eno eknjigo na e-emka.si (enaka cena kot za tiskano!), moral njihovo aplikacijo potegnit, in vse skupaj je čist češko narejeno. grozn. DRM je za prepovedat. moral bi narest en tak Bandcamp za slovenske literarne avtorje.

Dve izdaji med tremi naj domačimi albumi leta po izboru Mladinine trojice recenzentov (Borka, Kocjančič, Kompoš):
- Warrego Valles: save as
- Shekuza: De Sica

Konec leta je in fajn bi bilo, da naberemo za pokritje letnega :tootsie: gostovanja za nazaj in vsaj pol leta naprej 😎 Mozno je via Patreon ali Liberapay. @luka, kaksno je stanje in koliko nam manjka? Hvala tebi in vsem ostalim za dragoceno delo na instanci! 🙌 cc @lapor

»Pri gradnji kompozicije pustim terenskim posnetkom in sintetizatorjem, da mi predlagajo strukturo, melodijo, ritem skladb. S pozornim poslušanjem ojačanega zvoka bioloških procesov, kar mogoča snemalna oprema, se izostrim v beleženju in eksplikaciji procesov v naravi, ki jih spremljajo tudi znanstveni in okoljevarstveni interesi. …«

-- Ida Hiršenfelder

centralala.si/zvocna-umescenos

Vedno ko grem na počitnice končno najdem čas za delo. :blobpats:

malo mi je žal za ehrana.si servis (app in web). občutek imam da jih je Wolt čisto povozil (pun not intended).

Ampak se mi zdi kar malo klasična zgodba, ko velika transnacionalka požre lokalno podjetje ker ima preprosto preveč kapitala zadaj in ekspertize, tako je boljša in močnejša itd itd.

Me pa zanima pod kakšnimi pogoji delajo prinašalci hrane. Je to tudi zgodba o uberizaciji?

Včerajšnji AV performans "Jitakami v.2018" v osmozi je bil prav lepo obiskan in tudi uspešno speljan.

(Hvala Leonu za perfect gibalni material, MajiD za gibalni score, MajiS za tak carski tekst, Blažu da ga je prebral (posnetek), Urški za profi luč, Luki @fileneed in ekipi za prostor in umestitev v program, LukiB za dodatno ozvočenje, predvsem pa gledalcem za koncentracijo ...)

Nasla domnevno edino kavo, ki je se preostala v rokah domacih prazarn :blobcoffee: 😂 (Barcaffe > Atlantic Grupa, Loka in Santana - Franch...).

Interview with Andres Arauz
on RadioStudent 89.3MHz

We talked about , payment system implemented and current political events in Ecuador, from protests against austerity to

also

radiostudent.si/politika/apr-i

A veš,
ko prebereš kratek blurp o avtorici neke knjige, kjer pravi, da ji je žal da ni živela v času kolonijalizma in da se sedaj tolaži z izleti v države "kjer ima beli (rdečelasi) človek še določen ugled, kjer so domorodci ustrežljivi" in se zraven druga avtorica hvali "da je bila na faksu sošolka sedanjega predsednika vlade" in dobiš tak odpor do njihove knjige, da se je ne bi niti s palico dotaknil?

No, to.

Sofia: Out of Practice (2004, Goodbye Cruel World)

💕 goodbye, sistah!

youtube.com/watch?v=CrkFrZp4YL

o samoniklem gostovanju radiostudent.si/dru%C5%BEba/te - librehosting.
Govorimo s @Framasoft in @aleks in pripravljava teren za sestavo kolektiva, ki bi tudi v Ljubljani postavil libre hosting instanco.

Ali ljudi danes mobilizirata samo se tridnevno nakupovanje in ljubljanski maraton?? :blobthinking:

Dobro jutro. (fotka je z včerajšnjega jutranjega sprehoda)

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.