Show more

Zavod TransAkcija v sodelovanju z Lezbično četrtjo, Mladinsko aktivistično organizacijo – MAO in Pritličjem vabimo k soustvarjanju Uporniškega femini-zina!

rok za prispevke: 6. november 2020

objava: 18. november 2020 (v spletni in tiskani obliki)

več: transakcija.si/2020/10/12/upor

Pravi predsednik bi tega premiera, ki to skupnost deli, kaznuje in ošteva, poklical k sebi in ga - trdo nahrulil. Da je pač despot, da se vede kot razvajen otrok in s temi svojimi nezrelimi izpadi nacijo peha v najhujše stanje v njeni sicer kratki zgodovini in da naj - in to pri priči - neha...... za trenutek je nastal privid, kako bi lahko bila videti država, če imela na teh položajih resne politike in bi bil predsednik države človek s hrbtenico. (Stanka Prodnik o Pahorjevem nagovoru)

Kick off performance evening of the On-the-fly livecoding cooperation project starts at 7 CET!

youtube.com/eulerroom/live

On the lineup: Luka Prinčič, Blaž Pavlica, Roger Pibernat, Sabrina Verhage, Sebastian Pappalardo, Chigüire, Claudia, Patrick Borgeat, Olivia Jack, Iván Paz, Dinou, Glen Fraser & Niklas Reppel

jutri bom imel 9 minut za živo live-code-anje

youtube.com/eulerroom/live/

The from scratch technique consists of playing live for exactly 9 minutes starting from an empty screen. In this way, it allows to visualize the high or low level of the languages. These sessions seek to take advantage of the empty screen restriction and the 9 minutes to explore new possibilities.

on-the-fly, a project led by Toplap Barcelona collective @Hangar.org residence. The project partners are ZKM, Ljudmila and CCU.

kdor ne ve, ne more razumeti.
kdor ne zna, ne more rešiti.
kdor laže tudi krade.

sila ljudi, ki vztrajno hodijo in zahtevajo enakost, je neustavljiva.

B. Rajgelj

youtube.com/watch?v=bYVlFmKsKY

prosim za teleport na aotearoa-o (novo zelandijo).

hvala.

Piratiziranje kot politicna praksa - posnetek z dogodka iz hackerspace-a MAMA (Zagreb, 17. okt).

Tomislav Medak in Marcel Mars sta mi ideolosko zelo blizu.

youtube.com/watch?v=MBWiadH95D

TIL: "Med ključnimi lastnostmi aplikacije je ohranjanje anonimnosti uporabnikov in decentralizirano obdelovanje njihovih podatkov. To pomeni, da nihče — niti MJU niti NIJZ — ne dostopa do podatkov o stikih posameznih uporabnikov, niti do podatkov o tem, ali je bila pri uporabniku potrjena okužba."

covid-19.sledilnik.org/sl/osta

V živo iz Kina Šiška, prav zdaj!

Kamizdat Rentgen TV: Lifecutter, beepblip.

pretok.tv

"Ob vseh teorijah zarote znanosti ni treba slepo verjeti, ker znanost ni vera. Tudi nekateri znanstveniki govorijo neresnice, ker imajo zaradi tega koristi. Pa vendarle, če ob vseh teh teorijah zarote nikomur ne verjamemo več nič, potem se moram zavedati vsaj tega, da je naše družbeno tkivo stkano iz zelo tankih ranljivih nitk, ki se lahko zelo hitro potrgajo."

rtvslo.si/zdravje/novi-koronav

"Ukrep je zelo preprost: higiena rok in kašlja, ne dotikajte se obraza, kašljajte v rokav, nosite masko in vzdržujte razdaljo metra in pol. Če storimo samo to, smo naredili ogromno."

rtvslo.si/zdravje/novi-koronav

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.