Show newer

"... I didn't come out for years because, as it says in the book, my ex-wife told me I look stupid in girls' clothes. So it fucking destroyed me. And my new wife made me feel really beautiful and very comfortable wearing women's clothes, occasionally, when it's fun. And that was really the greatest gift I could have gotten."

NOFX's Fat Mike

nashvillescene.com/music/artic

two mastodon instances I admin

# toot.si
223 users in total (front says 70)
13 active this week
25 interactions this week

# sonomu.club
37 users in total (front: 37)
24 active this week
410 interactions this week

#PatchNotes @PatchNotes

is like #looptober, #noisevember #loopvember but runs through the year. Record, create, post, short-ish recordings, loops, beats, noises, melodies, sounds from your creative process where you work focused on sound/noise/music. Perhaps write a little description of anything that puts it into context (can be anything).

You can also call for #AudioFeedback #SoundCritique #RateMyNoise and add some reuse indication, if desired.

If you like this proposal, plz boost.

“I never understood what rules I was supposed to learn, and what rules I was supposed to break.”
Morton Feldman

youtube.com/watch?v=5m5VxYjZS8

sploh.si/en/about-sploh/artist

Show thread

"Vedno sem bil zelo vezan na ljudi, ki so se zanimali za politiko, in jasno je, da ne pišem in nikoli nisem pisal glasbe, ki bi bila samo raziskava glasbenega materiala, vedno je vezana na pomembnejše stvari." -- Vinko Globokar

youtube.com/watch?v=ibUNI3yIIP

Show thread

"I’ve always been very attached to people who were interested in politics, and it’s clear that I don’t write and I’ve never written music that would just be researching musical material, it’s always tied to more important things." -- Vinko Globokar

youtube.com/watch?v=ibUNI3yIIP

(via sploh.si/si/newsletter)

"Nobena trdnjava ni neosvojljiva. Le izbrati je treba tisto z visokim obzidjem, naprednimi obrambnimi napravami in budnimi, sitimi stražarji. Če vojske ne hranite sami (plačate ponudnika), potem bo morda lojalna tistemu, ki dejansko daje kruh na krožnik."

Aljoša Masten

rtvslo.si/znanost-in-tehnologi

"Če in ko bo ta pandemija izginila, se ne bi smeli več vrniti k »običajnemu poslovanju«. Nujno moramo zgraditi »socialno ekonomijo«, kjer demokratično načrtovanje nadomešča kapitalistični sektor ter usmerja in nadzira nacionalne in globalne vire za dobrobit ljudi, ne za profit."

Michael Roberts

delavske-studije.si/sl/events/

2/2

Show thread

"COVID-19 se je, tako kot drugi novi patogeni, za katere ljudje nismo imeli imunosti, pojavil pri divjih živalih v oddaljenih delih sveta, kjer se je prenašal med industrijsko gojenimi živalmi in na živilskih trgih, ki jih uporabljajo ljudje. Čaka nas več pandemij, ker je tam zunaj več patogenov in nič ne delamo za to, da bi omejili ali ustavili iskanje fosilnih goriv, sečnjo in krčenje gozdov za nasade in živino; vse v prizadevanju za večji dobiček za agro in energetsko industrijo."

1/

the other day I've been interviewed by a local curator for a series of talks on intermedia art in slovenia. we had a long talk, streamed live, etc, in slovene.. but I prepared a 30min audio-visual 'mixtape' from some of my works for this occasion and it's now on peertube - share.tube

share.tube/videos/watch/682a3b

(problems with peertube videos? here's via my nextcloud: cloud.tmp.si/s/iP4FWLe39TLLGam)

Slovenija ni vojaško ogrožena, je pa ogrožena zdravstveno, socialno in razvojno. Sredi največje krize, ko bolnice pokajo po šivih, ko je življenje ustavljeno in prihodnost države povsem negotova, vlada poskuša za našimi hrbti skleniti največji orožarski posel v zgodovini države.

Za 780-milijonski posel z orožjem, ki ga Slovenija ne potrebuje, bo vsak državljan z davki plačal 390 evrov, štiričlanska družina pa kar 1560 evrov!

PODPIŠI IN ODDAJ ZAHTEVO ZA REFERENDUM

780milijonov.si

"Država še vedno ne posluša stroke glede integritete podatkov in obveznosti poročanja. Obstaja nevarnost, da izgubimo pregled nad epidemijo."

Kako lahko znanost pomaga odločevalcem? - Povzetek nastopov znanstvenikov s seje parlamentarnega odbora 12. 11. 2020

medium.com/sledilnik/povzetek-

Hmmm....knjiga iz leta 1980. Piar opis izgleda kar zlovesce, dejansko vsebino pa bo razkrilo sele branje. Let's see!!

"Če je bilo založništvo v prejšnjem režimu pod taktirko ideologij, je zdaj pod taktirko kapitala. Politika gre vedno bolj v to smer, da je največ vedno tisto, kar se bere, sprejema in prodaja; v smer komercializacije literature. Pesniške zbirke in kratke zgodbe niso zanimive za trg, dramatika pa se sploh ne tiska več."

-- Brane Mozetič

Tonight,
Live stream of two amazing sound acts, at the occasion of new release by 5-piece all-female noise group Kikimore. Warm up by Gašper Torkar. 20:00 CET at pretok.tv

A kdo ve kje bi dve stari gospe prišli s prenosnikom in bi jima en instaliral linux in morda potem nudil še dodatni support? A kdo nudi tak service pri nas?

(mel sem eno predavanje na zoomu za upokojence in sta se dve ful zagreli)

@len @g1smo @fileneed @lapor

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.