Show newer

Exciting day! The new release of #Owncast is out! This release allows you to completely configure and manage your server via the web, making changes and customization faster and easier.

It also, for the first time, allows for you to build your own integrations, tools and customizations on top of Owncast with the 3rd party APIs. Build chat bots or integrations with other services.

Visit the completely new Owncast web site and check it all out! owncast.online

"8. marec bi v posodobljeni feministični obliki moral biti mednarodni dan boja vseh ljudi – tako cis in trans žensk kot cis in trans moških, nebinarnih in spolno ter seksualno raznolikih oseb, tako oseb z državljanstvom kot brez njega – proti kapitalističnemu patriarhatu in rasizmu, ki zatirata in izkoriščata vse, čeprav na pretanjeno drugačne načine."
- iz nove objave na blogu LFU.

lezfemuniverza.org/8-marec-dan

"Med najbolj pomirjujočimi in vplivnimi dejanji, s katerimi lahko posežeš v razburkan svet, je vstati in pokazati svojo dušo."

--Clarissa Pinkola Estés

Using Linux when blind, looking for recommendation 

OK, #blind #Linux enthusiasts: If I have a VMware Workstation running on Windows 10 at my disposal and want to use it to install a Linux distro just to play with it a bit and get a feel for the current state of accessibility, which distribution do you recommend? Which desktop? GNOME, KDE, MATE? Something else? Go! :-)
#noxp

Personal sites are like digital gardens with their own flora and fauna, tended with love and care, ever-growing and lush. These places usually have bridges to other gardens that have their own diverse ecosystems.

I used to love following links and ending up in beautiful, unique gardens.

Now those bridges are gone, and gardening has been outsourced...

Monocultures suck.

Show thread

TistFeelingKo pride programer, avtor programja za video streamanje za slehernika (FLOSS, self-hosted, simple!), ki ga uporabljaš, na tvoj stream.

ne. on KUPI KARTO in pride na tvoj stream!

ne, čak,
kupi karto, pride na tvoj stream, in te potem navdušeno pohvali na mastodonu.

disinfo 

Podatki, ki jih je delila uporabnica, so bili lažni, fotografija pa prirejena, a poobjavili so jo številni vidni politiki, med drugim tudi premier.

Na družbenem omrežju Twitter je podobo z našim logotipom in logotipom Mediane delila tudi uporabnica WhiteWomanM, ki je ob tem zapisala: "Rezultati ankete , narejene po propadli nezaupnici. Morala bi biti objavljena prejšnjo nedeljo, periodično kot vsak mesec, a jo je Kosova Tjaša umaknila in naročila novo."

24ur.com/novice/slovenija/zlor

Tomorrow evening I'm doing a special online event - with our team we'll adapt my audio-visual lecture #performance "JITAKAMI v.2018" for #streaming. Please come by. Sunday, 28.02 @ 20:00CET. Ticket costs 5€, but if you cannot afford it, please DM me or info@emanat.si two hours before the performance AT THE LATEST, please.

ℹ️ emanat.si/en/production/luka-p

🎟️ tix.emanat.si

🎦 diode.zone/search?search=jitak

(feel free to boost this toot)

#ownCast #SuperCollider

"... smejem se, Đole, ampak zraven mi je malo težko. Tega si me ti naučil - da gre to dvoje skupaj. Naučil si me, da ima človek tančine in da so iz tančin spletene zgodbe človeških usod. Da se o njih da pripovedovati in da so te zgodbe to, kar ostane od življenja, onako, kad se sve zbroji."

Anja Golob

patreon.com/posts/48031625

(kot pravi Mladinamit: to še spijemo, oa gremo in vidimo dvojno)

Show thread

Po "laying for living" zdaj še značilnost slovenskega jezika: dualizem in dvojnina. Pa da po tleh padeš od krohota! Ne samo da ne znajo angleško, tudi slovensko ne znajo.

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.