Show newer

Središče Ljubljane je napolnila nepregledna množica protivladnih protestnikov, ki so zahtevali predčasne volitve. Po prvih neuradnih ocenah jih je bilo okoli 40.000. Protest, poimenovan "vseslovenska vstaja za predčasne volitve", je potekal mirno.

rtvslo.si/slovenija/vstaja-nep

loto sedmica
1 : 15.380.937

jackpot
1 : 95.344.200

vikingloto
1 : 98.172.096

V petek 21.5.2021 smo bili priča novim primerom policijskega nasilja. /.../Modrice bodo zbledele, kazni pa brez vaše pomoči ne bodo. Na tej platformi zbiramo donacije za kritje kazni petih protestnic in protestnikov.
doniraj.ambasada-rog.si/?fbcli

Panter je grb za vazalno Republiko Norik, naš yeah-yeah Jeti.

Čeprav so ga ponosili nacisti, ga naši polpeti

kažejo s silnom ponosom na ponarejenih srcétih,

ti profiterski profeti, ta kljukasti kič Treh Desetletij

na tisočletje podlage, ti jodlarji, analfabeti,

ti patrioti koruptni, ti rupniki, ti prapezdeti …

A kič je kič in nič je nič

in panter je panter, a manjka mu tič.

--Boris A. Novak

mladina.si/207690/kretenski-ka

"Obstaja le ena možnost: to je mir. Obstaja le ena strategija: to je sodelovanje. Obstaja le ena rešitev za Slovenijo: to so predčasne volitve."

T.Fajon

Did I tell you I'm in love with the affective clones? I did? Well, still am 🙂

Još danas, sutra i preksutra u galeriji Nova u Zagrebu: 'Izvedbeni tereni za afektivne klonove'.

Tule pa intervju z Markom 🙂

elle.hr/lifestyle/kultura/mark

Any suggestion on a #privacy preserving step counter / #sport tracker device?

#wearable

Agencija za begunce Združenih narodov (UNHCR) je javnost opozorila, da je geslo letošnje Evrovizije "Open Up" (odprimo se), ki naj bi v teh težkih časih pomagalo združevati različne ljudi ter slaviti duh enakosti in vključujevanja. Slovenija je že tradicionalno izpadla v prvem polfinalnem večeru.

(med letošnjimi nastopajočimi:
Rusija - Manizha, begunka iz Tadžikistana, Švedska - Tusse, begunec iz Konga/Ugande, Nizozemska - baletnik Ahmad Joideh iz Sirije)

via Mladina

"Ključni pritisk, ki skozi čas prizadene moško duševnost, je pritisk po dominaciji nad ženskami. [...] Že ideja osvajanja vsebuje neko predatorsko implikacijo. Vojske osvajajo mesta s triki, to je z manipulacijo nasprotnika. In ideja osvajanja ženske je utemeljena prav na nabiranju trikov, s katerimi je treba žensko zmanipulirati, jo zapeljati. [...] Ženska je tu razumljena kot neki tuji objekt, ki ga je treba pridobiti z določenimi veščinami."

M. Sinanović, via Mladina

"Ker sem neveden. Torej, ker me ne zanima."

--Vasko Simoniti, na vprašanje, zakaj ni bil seznanjen s konceptom razstav v Evropskem parlamentu

rtvslo.si/kultura/vizualna-ume

"Prijaviteljica je policijo zaprosila, da prepreči nadaljevanje prekrška in kaznuje storilca, ter zastavo, ki je bil uporabljena za prekršek, odvzame."

mladina.si/207487/bo-policija-

Algopolis Live Code City is coming on air and online tonight at 7pm CEST.

Listen and watch on Radio Študent FM and Youtube.

wiki.ljudmila.org/Algopolis_(e

Stoj ji ob strani.

(10/10)

Nasilje nad ženskami ni nikoli zgolj stvar povzročitelja nasilja in njegove žrtve. Pomemben je odziv vseh, ki jim osebe z izkušnjo nasilja zaupajo. Od nas je odvisno, ali bomo pomagali nasilje ustaviti ali pa z našim neprimernim odzivom prispevali, da bo žrtev nasilja ostala brez podpore in pomoči.

Amnesty International Slovenije, Društvo za nenasilno komunikacijo, idr

amnesty.si/poz-21-koraki-za-od

Show thread

"... vse bistvene tehnologije, ki so v ključene v IPhone, od osnovnih naprav, kot so mikroprocesorji, LCD zasloni, litij-ionske baterije in internet, do tehnologij, ki izboljšajo doživljanje uporabnikov, kot sta GPS in SIRI, so bile razvite v javnem sektorju, ali pa so posledica javnih investicij."

--Robin Dolar / Mariana Mazzucato

"Ideja upora proti absurdu, ignoranci, banalnosti, zavajanju, primitivizmu,l in špekulativnemu delovanju trenutnih oblastnih struktur je danes budna. Ideja osvobajanja je živa. Stanje slovenskega političnega duha v zadnjem letu zdaj že smemo označiti z množičnim uporom oblastnemu nasilju, ki kaže jasno težnjo, da obvlada in si podredi vse pore javnega življenja. "

-- "Ideja OF je še kako aktualna", Janja Barši, Mladina

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.