Show newer

v pripravi kompilacija 25 komadov 25 lokalnih ustvarjalk_cev za net label day 14. julija.

"V kolikor zagradimo priobalni pas z vsemi novimi predvidenimi objekti, uničujemo ekosistem, ogrožamo protipoplavno varnost, predvsem pa uvajamo novo grožnjo kakovosti naših površinskih voda zaradi odpadkov in odplak iz tovrstnih objektov in človeških dejavnosti. Površinske vode pa so, kot izpostavljajo naravoslovni strokovnjaki, neposredno povezane s podzemnimi vodami - te pa so glavni vir naše pitne vode."

rtvslo.si/okolje/referendum-20

Na območju ljubljanske upravne enote bo predčasno glasovanje na referendumu o noveli zakona o vodah potekalo le na eni lokaciji. Volivci bodo lahko glasovali na Gospodarskem razstavišču tri dni zapored, in sicer 6., 7. in 8. julija.

rtvslo.si/okolje/referendum-20

"Ko politiki, recimo tudi naš predsednik vlade, tvitajo, se zdi, da imamo z njim neposredni stik, dobimo lažni občutek bližine, kot da smo z njim na isti ravni. Avtoriteta se ne obnaša več kot avtoriteta, ampak se poskuša približati uličnemu klepetu. Kar pa je iluzija, saj je v ozadju velika hierarhična razlika med nami in tistimi, ki imajo moč."

-- Renata Salecl

🚨🚨Service announcement🚨🚨

Google is making it harder for apps to track you on your Android phone - but you need to opt-out!

Read our guide to learn how to opt-out! 💃privacyinternational.org/guide

❤️ And spread the love by sharing these tips with your friends & loved ones

Izjava iniciative Nutrije proti gentrifikaciji: "/.../V tej brutalni borbi elit za prostor, drobtinic za revne pač ni. Sobe, stanovanja in hiše v pogojih konstantne krize, ki jo zaznamuje visoka stopnja brezposelnosti, psihična izčrpanosti in bolezni, vse bolj postajajo ekskluziven privilegij. Pred situacijo nenadne brezdomnosti pa so zavarovani_e le še redki_e. /.../" komunal.org/teksti/653-dostojn

a je kakšen live stream z današnjega protesta za RŠ?

...
Tako od lastnega odseva v ukrivljenem ogledalu kot od samooklicanih osamosvojiteljev, ki bi si ga radi prilastili s prilaščanjem njegove osamosvojitve, njegove družbe in njegove države. Ker, konec koncev, oblast je pri nas – ali bi vsaj morala biti – ljudska!

Zato pozivamo večinskega, kolektivnega človeka te skupnosti, da se nam pridruži na protestniški procesiji Radia Študent že ta petek, 11. junija. Karnevalski pohod, ... bomo začeli ob 17. uri pri Ministrstvu za kulturo...

Show thread

Radio Študent pa je resnično ogledalo te družbe že več kot pol stoletja. Države izginejo in se rodijo, vlade prihajajo in odhajajo. Mi obstajamo in ostajamo. Sami pred vami in pred sabo, v vašem in lastnem imenu, že 52 let. In tudi v bodoče. Ker kolektivni, pokončen človek te družbe, resnični osamosvojitelj potrebuje in bo vedno potreboval to ogledalo. Za svojo vest in svojo zavest. Da se lahko vedno znova postavi pokončno in se vsakič znova osamosvoji.

radiostudent.si/dru%C5%BEba/ni

Pridruži se nam v petek na Metelkovi, od koder ob 17h zamarširamo po ljubljanskih ulicah ob spremstvu žive glasbe, udarnih nagovorov in DJ programa.
Jutri do 17h lahko spremljaš tudi v živo drugega izmed treh živih gverilskih radijskih programov pred Gromko na Metelkovi.
Naš nadaljni boj pa lahko podpreš tudi preko siri.radiostudent.si/

freely accessible streamable planetary sound noise music library where any active musician from anywhere can become a member of and receive some kind of monthly compensation via a low barrier. controlled by general assembly of all members, easily accessible via digital means. funded by taxpayers and donations.

Tudi levičarsko pravičništvo, ki noče sklepati kompromisov s komercialnim, nam ne ustreza – dolgočasno je. Raje zabavamo, zavajamo, prodajamo.

Smetnjak je anonimni kolektiv iz Slovenije, ki že več kot desetletje format memov spaja s teorijo in umetnostjo.

aksioma.org/sl/everything-must

2/2

Show thread

Smetnjakovi memi ne obsojajo; premešajo obrabljena binarna nasprotja. Premešati pomeni narediti zapleteno, napolniti s pomeni, stkati mrežo povezav. Mešanje je gibanje shizofrenije, a tudi kapitalističnega trga, ki neprestano prekinja kontinuiteto vsake tradicije. Ko gre za kulturo, je trg argument naših vestnih desničarjev, toda mar ne gre prej za dimno zaveso za še več paranoidnih folklorizmov?

1/2

"... da ljubezen bi se prebudila kakor ta travica, v srcih steptanih, od srda zastrupljenih in od sovraštva, da bi ta pesem visoko zapela, travica drobna, ki je zaživela. - - Kličem vas, bratje vesoljne ljubezni!"

Levica s Srečkom Kosovelom kliče brate vseh strtih evropskih src, upornike zemlje in ognja, brate nevihte, brate viharja, da zazelenijo, da zaživijo...

(via Mladina)

Eight new ProtonVPN servers are now available in #Slovenia. This means you'll be able to browse securely while using a Slovenian IP. And if you're located in Eastern Europe, you will have more choices for fast #VPN connections. protonvpn.com/blog/slovenia-ne

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.