Show newer

No amount of greenwashing by Brazil’s government can obscure the truth: The Amazon is being destroyed at a historic rate. New data shows the Amazon deforestation rate is the highest since 2006.

We need to act now to prevent any more destruction: act.gp/3oJAVLe

[:tw: tweets.newsbots.eu/Greenpeace/#bot]

PODPRI Z DONACIJO!

"Naš cilj je ustvariti skupnostni medij, ki bo v lokalnem okolju deloval kot ojačevalec civilne družbe, nevladnih in aktivističnih organizacij ter posameznikov, ki si prizadevajo za boljši danes."

Huda pobuda - Skupnostni studio radia NOR
hudapobuda.si/skupnostni-studi

neeeeeee... kwa je to?!?! s temi izrazi pa se mi RŠ res res res hudo zameri:

"domači blip blup elektroničkar"

WHAT!?

:blobsob: 🤮

Rentgen TV z
- Zergon
- Peter Jenko

live čez pol ure v Kino Šiška ali pretok.tv

Due to the recent return to pandemic measurements and event prohibition in Upper Austria & the related uncertainty of organizing event in presence, in agreement with the Art University we had to move our next event, Conversations with Computers, online.

You can find the streaming and the pad for interacting at the event page: cwc.radical-openness.org/#Conv

the symposium is happening on wednesday 17th and thursday 18th, frm 6-8pm (CET)

"Najhitreje rastoči tip družine so zunajzakonske skupnosti, število porok pa se zmanjšuje. V letu 1991
je v Sloveniji sklenilo zakonsko zvezo 8.173 parov, v letu 2019 pa 6.672 parov. Povprečna starost ob poroki se viša in se je od leta 1991 do leta 2019 za ženina in nevesto v povprečju zvišala za 8 let."

@celesteh 2030.

but if we offset our current climate activism, we can push it out until 2035.

And if we factor in our past climate activism, we could even push it out all the way to 2040.

zelo strastno navijam za legislacijo za prepoved dizelskih razpihalcev listja (leaf blower).

"Na tezo o treh totalitarizmih ne pristajamo, ker molči o kapitalizmu. Najbolj mračnih desetletij 20. stoletja namreč ne moremo razumeti brez razumevanja krize kapitalizma ter političnih in razrednih razmerij v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja. Nacifašizem je predstavljal avtoritaren način razrešitve globoke krize liberalnega kapitalizma na začetku 20. stoletja. Pri pohodu na oblast so mu dejavno pomagale frakcije kapitala, vojske in aristokracije,.... "

levica.si/resolucija-fasizem-a

📻 🥦 z Mai Ishikawa Sutton in Benedictom Lau-om o reviji ✍🏽 @compost, ki premišljuje splet kot digitano javno dobro, in sorodni projekt distributed.press, orodje za založnitvo na svetovni splet ter distribuiran splet.
:cc_by: :cc_cc: :cc_nc_eu: :cc_nc_jp: :cc_nd: :cc_pd: :cc_sa: :cc_zero:

radiostudent.si/druzba/tehno-k

Med v ponedeljek potrjenimi 1136 okužbami so bile le štiri okužbe v domovih za starejše. Med 15.324 potrjenimi okužbami jih je bilo med oskrbovanci le 119. Med oskrbovanci je več kot 95-odstotna precepljenost. Med vsemi okuženimi torej ni niti odstotek tistih, ki prebivajo v domovih za starejše. Če bi bila precepljenost v populaciji takšna, kot je v domovih starostnikov, danes ne bi govorili o omejitvah, ampak o običajnem življenju v družbi, ki smo jo tako dolgo poznali.

rtvslo.si/zdravje/novi-koronav

Bosnia is in danger of breaking up, warns EU’s top official in the state
theguardian.com/world/2021/nov

I had lived in #Bosnia. I love that place.

I feel this piece is quite accurate in its description of current situation, the danger #Dodik poses to the peace process, and the way that this crisis is being used internally to "cover" ineptitude of other politicians.

Nationalism once again raises its ugly head.

We're looking for a C++ developer to join our desktop client team!

You would work with our small and agile team to bring new features and improvements to the desktop client application. You ideally have some open source experience, know your way a bit around git and Github and live in the CET timezone.

Please boost appreciated

nextcloud.com/jobs/

#opensource #c++ #joboffer #hiring #qt

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.