Show newer

Suzana: 'Kaj boš poslej delal ob ponedeljkih zvečer, Marcel?'

Marcel: 'Ob ponedeljkih zvečer bom vodil Studio City'

n1info.si/novice/slovenija/mar

The curb cut effect: for example, media descriptions right here on Mastodon help people who use screen readers, but they are also useful for explaining the joke for people who don’t get it, for translations of text, and for copy-pasting what would otherwise be just an image of text.

Can someone please help me identify this plant? It has fine hair all over the plumpy leaves and if you rub your hand on it it smells strongly of terpenes (think: skunky weed)

#florespondence #gardening

@laemeur Isn't it, though? Art as investment is depressing even for physical works; NFTs are so much worse.

ta petek, 6.5.22 pa v !

Vaše plesne korake bo v živo kodirala mednarodna zasedba 11 ustvarjalk in ustvarjalcev:

21.00 | Blaž Pavlica
21.30 | Patrick Borgeat
22.00 | Luka Prinčič
22.30 | LinaLab
23.00 | Chigüire
23.30 | Roger Pibernat
00.00 | Timo Hoogland
00.30 | Iván Paz

Vizualizacije: Olivia Jack, Saskia Freeke, Turbulente

Vrata ob 20.00, vstop prost!

wiki.ljudmila.org/Algorave_202

Ves ta čas pa se je žaba, imenovana RTV hiša, v kotlu predolgo kuhala in Studio City počasi postaja simbolna odločilna točka obstanka. Več kot opazno po državnozborskih volitvah novinarji bolj pogumno zrejo naprej in stavijo na nov Zakon o RTV Slov., ki ga je pripravila skupina nevladnikov in strokovnjakov ob podpori Roberta Goloba. Ali kot je povedala [...] Ksenija Horvat: novinarji na RTVS prvič do zdaj resno vedo, kaj hočejo. Hočejo nov zakon o RTVS in novo vodstvo. vezjak.com/2022/05/04/marcela-

"Ključno vlogo v prizadevanjih za digitalno suverenost družbe in prebivalstva imajo preverjeno odprtokodno (prosto) programje in storitve. Njihova dostopnost in prilagodljivost omogočajo civilni družbi in posameznikom, da si na samostojen in neodvisen način ter v skladu z lastnimi potrebami, zagotovijo avtonomno in varno vključenost v digitalno družbo. Pomen odprtokodnega programja za digitalno suverenost EU izpostavlja tudi Evropska komisija v Odprtokodni strategiji..."

informacijska-druzba.org/2022/

“Če pade Marcel, pade Studio City. Če pade Studio City, pade javna RTV,”

--

To je simptom tistega, kar smo ljudje zavrnili na volitvah 24. aprila. To je kaznovanje in utišanje kritičnih glasov. To je politično obračunavanje na osebnem nivoju. Proti temu se borimo.

S podpisom zahtevamo konec tovrstnih praks in 9. maja vrnitev Studia City, kot ga poznamo. Z Marcelom Štefančičem ob isti uri na istem kanalu.

PODPIŠI PETICIJO!

akcije.8marec.si/forms/konec-p

n1info.si/novice/slovenija/stu

Finally, after a year a rainy day has come for me to start putting this together. Tomorrow is time for Space Shuttle 🚀🚀

Upor, ne iz ran, pač pa iz ranljivosti!

Dan upora proti okupatorju. Fajn iztočnice za (več)dnevni premislek: kdo in kje je okupator danes? Kaj danes pomeni "proti"? Kaj (vse še) je upor? In kateri dan je že danes hihi

Z ranljivostjo strumno naprej!

Bi radi izvedeli več o EU🇪🇺, si z vrstniki iz vse Evrope izmenjali mnenja o ključnih vprašanjih, razvili svoje predloge? Vse to vam je zdaj na voljo s pomočjo novih spletnih storitev @Europarl_SL. Več infoℹ️:
👉 bit.ly/33IyZbU
👉 bit.ly/3qunEGs
@MIZS_RS

🐦🔗: nitter.eu/Europarl_SL/status/1

Today the FSFE publishes an #OpenLetter, co-signed by 38 European organisations and companies to ask #European legislators for the universal right to install any software on any device, including full access to hardware: fsfe.org/news/2022/news-202204

#Ecodesign #RightToRepair #FreeSoftware #UpcyclingAndroid

Watch ISKRE V ČASU - SVETOVNI RAČUNALNIŠKI PODVIG / Sparks In Time - Worldwide Computer Adventure #iskradelta #yugoslavia #computerhistory #video vimeo.com/ondemand/iskrevcasu

Saying it again for new users: The official Mastodon apps kinda suck. They don't have the local/federated timelines that you'll see on Mastodon.lol itself so it might be harder to discover users and posts at first.

There's a bunch of third party apps which I recommend you try and see what feels best for you!

joinmastodon.org/apps

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.