Show newer

"Tudi ko smo starejši, smo še lahko lepi, dokler imamo v sebi iskro, ki nas žene v aktivno držo in spreminjanje družbe na bolje, kar se odraža tudi v naši življenjski drži, načinu komunikacije in medosebnih odnosih. S takšno držo lahko spodbujamo tudi druge starejše in še v njih vzbujamo voljo do življenja." (1/2)

DISCOre med 30.8.2022 in 16.9.2022 v Šmartinskem parku, vsak dan ob 18.00. Dobimo se pri Park baru na Jarški cesti 8, Lj.

Scori, ali po domače: predlogi, gredo v disko iz istih razlogov kot gremo v disko ljudje: da plešejo, se družijo, igrajo, navdihujejo, zapeljujejo, raziskujejo, pogajajo, se poganjajo in podpirajo

Zato vabljeni, da pridete v DISCOre s svojim scorom, predlogom, prakso in jim z izvajanjem omogočite, da se družijo z drugimi scori, predlogi, praksami.

discollective.upri.se/2022/08/

I wrote a blog post about various #forge #federation myths: ta180m.exozy.me/posts/forge-fe

As usual, feel free to ask me questions about forge or #Gitea federation!

Nice new reader for is translated to Slovenian 🤓
Read You is the name of the app and it's available on
github.com/Ashinch/ReadYou

danes se prične:

"Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja s povezovanjem navidez nezdružljivega: deinstitucionalizirane teoretske razprave, povsakdanjenja družbenega aktivizma ter progresivne klubske elektronske kulture. V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih,... udeleženke_ci iščejo informirane, argumentirane in odgovorne odzive na izzive sedanjosti in prihodnosti."

grounded.si/program2022/

How many cooperative Mastodon instances are there? Cooperative meaning democratically owned, governed, managed, moderated. Is there a list somewhere? Is social.coop the only one? Please boost.

¿Cuántas instancias de Mastodon cooperativas hay? ¿Cuáles son?

マストドンの協同組合的インスタンスはいくつあるか。URLは?

Combien d'instances Mastodon coopératives existent-ils? Lesquelles?

dragi člani in na splošno uporabniki fedimira,

vedno vpišite opis slike ali fotografije, ki jo pripenjate vašemu tutu. tako boste omogočili tistim, ki slabo vidijo ali so slepi in uporabljajo avtomatske bralnike teksta.

MOL ima plan povečati hostel Celico in narediti parkirno hišo na prostoru današnjega igrišča AKC Metelkova.
Naše igrišče ni ne hotel, ne parkirišče!

"Za slovensko medicinsko znanost - torej medicinski fakulteti - ter tudi medicinsko uradno doktrino je transspolnost še vedno duševna bolezen, kar sili trans osebe k temu, da se podredijo medicinski obravnavi, v kateri se ugotovi, da trpijo za duševno boleznijo - vse to oa zato, da potem lahko v dokumentih spremenijo spol."

Lin Julian Koletnik v oddaji Intervju z Ksenijo Horvat. via Stanka Prodnik, Mladina

"Socialist sem seveda še vedno, sem pa nemarksistični socialist. Zelo blizu mi je Keynes, ki ga nikoli ni zapustila vera v zmožnost reforme obstoječega sistema. In je s svojim zgledom pokazal, da se da skozi reformo doseči naravnost revolucionarne reforme. V 21. stoletju bolj kot novega Marxa potrebujemo novega Keynesa."

—Luka Mesec

dragi člani in na splošno uporabniki fedimira,

vedno vpišite opis slike ali fotografije, ki jo pripenjate vašemu tutu. tako boste omogočili tistim, ki slabo vidijo ali so slepi in uporabljajo avtomatske bralnike teksta.

sending bandcamp download codes to patrons on :patreon:

visit to the vet so far showed nothing of significant importance.

this 16 year old doggo is quite a miracle. as the doc said - gene lottery. she's very much alive.

#DogsOfMastodon #MastoDogs

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.