Show newer

"Prinčičev nastop je bil po zvočni in estetski plati pričakovano blizu materialu z njegovih nedavnih izdaj, ki jih je deloma oz. v celoti ustvaril v programskem okolju SuperCollider. Njegov atmosferično usmerjen, a zadovoljivo dinamičen performans bi lahko opisali kot izkušnjo čiste računalniške muzike, ki se napaja iz dediščine IDM-a in sodobnih eksperimentalnih tokov, ustvarjajoč cinematične ambientalne zvočne svetove, ki vzbujajo občutek osamljenosti v kiberprostoru."

sigic.si/algorave-v-ljubljansk

💗 BOTS - Based on True Stories 💗

Razstava Ivana Armanini: BOTS - Based on True Stories je v realnem svetu pred Nočna Izložba Pešak na ogled še do 22.5.2022, v virtualnem prek portala Spol.si pa v nedogled!

💻 spol.si/ivana-armanini/

sipol, golob 

"Tiste, ki tik pred odhodom sprejemajo odločitve, ki imajo večletne učinke, nekateri imenujejo obupanci, jaz pa bi rekel, da nimajo radi svoje države,"

rtvslo.si/slovenija/golob-napo

"Dokler bo komentator na RTV Slovenija brez sankcij govoril o "moških korakih" atletinje Caster Semenye, dokler bodo športni novinarji v analizi olimpijskih nastopov govorili o "moških" in "dekletih", dokler žensk ne bodo spustili na veliko skakalnico, dokler se bodo razlikovali strukturni in finančni pogoji tekmovalk/cev glede na spol, dokler bodo obstajale razlike v finančnih nagradah itd. itd. se nima smisla hvaliti z nekimi kvotami."

--Eva Vrtačič

mladina.si/216194/ni-prostora-

Flying Kites with Simone de Beauvoir

Moin :)

existentialcomics.com/comic/44

"Purely as a philosophical thought experiment, of course, I would have to say that violence is sometimes needed to achieve justice."

If you have never heard of Ubuntu Studio, Adam Thomas (adamthomasmusic.com/) created an amazing first look video: youtube.com/watch?v=50IDB4xegM. Check it out!

Ubuntu Studio is created entirely by volunteers, is entirely free (no catch!), and is available at ubuntustudio.org

Književna dela Nine Dragičević, Simone Semenič in Dušana Šarotarja so v igri za tretjo Cankarjevo nagrado, ki jo od leta 2020 podeljujejo za najboljšo izvirno knjigo minulega leta s področij pripovedništva, lirike, dramatike ali esejistike. rtvslo.si/kultura/knjige/kater

convinced my father to get a new phone, from #iPhone to #Android. does anyone have good advice how to quickly move contacts and txt messages? the iPhone has a quite old iOS (version 11 i think).

(boosts appreciated!)

They are the founding mothers and fathers of our Union.

They dedicated their lives to bringing Europeans closer together.

And they all shared one common aspiration: peace.

Ahead of #EuropeDay and as the war in Ukraine rages on, we recall their legacy.

#StandWithUkraine

"Jedrska energija je mineralno gorivo in ne sodi med obnovljive vire. Odločitev zanjo nas vrača v centraliziran elektroenergetski sistem in v popolno odvisnost od tujine. Dati denar za revitalizacijo jedrske energije pomeni zavreti razvoj potrebne infrastrukture za domače obnovljive energetske vire. Elektriko iz jedrskih elektrarn bi poleg tega porabili mi, otrokom pa pustili stoletne smeti. To je nemoralno dejanje."

--dr. Peter Novak

an older instrumental hiphop-inspired album I did in 2006 that didn't age too terribly:

Rudi Rudi: S/T :bandcamp: lukaprincic.bandcamp.com/album

("I would be surprised if I ever heard an ep quite like this one ever again. " -- Rubicante )

just in case you didn't catch it a week ago, my latest bandcamp release:

"willow" :bandcamp: lukaprincic.bandcamp.com/album

:cc_cc: :cc_by: :cc_sa:

#BandcampFriday #CreativeCommons #NameYourPrice

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.