Follow

Mene je danes minila vsakršna simpatija do protestov.

rtvslo.si/slovenija/protestnik

> Govorci aktiva so dejali, da je Slovenija plebiscitarno odločitev prebivalstva za odcepitev od Jugoslavije "zlorabila" za vzpostavitev kapitalizma, ropanje družbene lastnine, etabliranje nedotakljivega političnega razreda in njegovih oprod.

Kje ste bili zadnjih 30 let? Ko nisi ti tisti, ki lastnini in oprodam rihta službe, je pa vik in krik. 30 let pa vse tiho. Zloraba državnega praznika za prerivanje pred koritom

@mihec Ti torej trdiš, da so bili ti protestiniki na oblasti zadnjih 30 let in da so si rihtal službe, zdej, ko si jih pa 3 mesce ne morjo, so pa šli protestirat. Te prav zastopim?

@len Ne, protestniki niso bili na oblasti. Proteste podpihuje kapital preko svojih privatiziranih medijev (Delo, Mladina, RTV (ni privat, je pa blizu prejšnima)), ker so morali njihovi politični prijatelji prepustiti oblast napačni koaliciji.

Iskerna človeška jeza je zlorabljena za ta politični obračun, ker so se h koritu zrinili drugi.

Prejšnja leta ni bilo alternativnih proslav z ostro protestno noto. Takrat očitno "menedžerski" prevzemi niso bili tako sporni. Prijateljem pač odpustiš.

Sign in to participate in the conversation
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.