Ker je fašizem spet hot topic prilagam tale prispevek s sicer provokativnim naslovom ampak kar zanimivo vsebino. portalplus.si/4279/o-fasizmu/

@lapor jaz sem opazil da je chromium zelo občutno hitrejši na NC od firefoxa. Kar razočarujoče.

@luka Jaz imam NLB in sedaj dela na mojem rootanem LineageOS. Nekaj časa so težili z nekimi obvestili, da aplikacija ne bo več delovala na "nevarnih" telefonih, jo potem res zablokirali, samo so si na koncu zgleda da premislili.

Imam pa instalirane Play services, ampak vseeno ni "safe", saj je telefon rootan.

Fino bi bilo naredit kakšen seznam aplikacij, ki nočejo delovati na uporabniku prijaznih napravah.

mihec boosted

Just Can't Get Enough by Depeche Mode starts playing as I furiously draw more studies

#MastoArt #CreativeToots

Show thread

@len No jaz imam Ampache za glasbo, pa če vam je v interesu bi se lahko pofederirali

github.com/ampache/ampache/wik

@len aaa, šele zdaj sem dojel za kaj se gre. Vi ste skupnost uporabnikov, ki si sami hostate stvari. Sem pa mislil da gre bolj za neko društvo za promocijo/izobraževanje. Fino da to obstaja, kar tako naprej :)

@len zdi se mi ideološko kar nišna zadeva, kar ni nič narobe, antikapitalizem in računalništvo. Stereotipno so antikapitalistični bolj družboslovci, medtem, ko za računalničarje to ravno ne velja. Vsaj jaz imam take izkušnje.

@len kar zanimiv splet politike, ekonomije in tehnologije :) pravi aktivizem :) se mi pa zdi da je rdeča nit manifesta bolj upor proti krivicam, kakor pa to, da je selfhosting (samogostovanje?) posamezniku dostopna in tudi zelo praktična zadeva.

@len to sem pa vesel da se neki tazga dogaja pri nas. Jaz tudi selfhostam par stvari tko da bi me Matrix pa mail guide zelo zanimala. Bi lahko sprobal vašo Matrix instanco? Sem enkrat že probaval matrix.org pa je bila performančna katastrofa....

@len kr zanimiv zgleda tale kompot, kaj pa naj bi to bilo? Zbirka navodil? Sem se probal registrirat v vaš matrix, pa ne gre.

@len 120k za RŠ jim je čista potrata, 280k v plačah za 7 mešalcev zraka je pa transparentno porabljen denar.

A je med temi 11 ZA tut teh dobro plačanih 7?

@lapor jaz sem že kar nekaj časa na Telegramu, kar zadovoljen :)

@len Men se zdi da je Šoltes mal prestar pa predolgo v politiki za naivnost

@len No sem prišel do tistega dela z Igorjem Šoltesem, medijska tišina razjasnena :)

Tut "ta desni" majo včasih kaj prav :(

@len Hvala za tale seznam :) Čudno da se nič o tem ne sliši, ko pa gre za rop pri belem dnevu.

@len A bo kakšna zgodba o kanaliziranju študentskega denarja v privat žepe?

>Zato si želimo, da bi leto 2021 začeli s konkretnimi in drznimi premiki v razmišljanju in vodenju države, saj problemov 21. stoletja ni mogoče učinkovito reševati z orodji 20. in miselnostjo 19. stoletja.

covid-19.sledilnik.org/sl/post

@g1smo @luka >V navedenem primeru ni problem kvalitete programske opreme.

Del kvalitete je tudi presoja o validnosti. Sploh pa model, ki temelji na znanstvenem rasizmu zgodnjega 20. stoletja zagotovo ni kvaliteten.

>algoritmi lahko nudijo zgolj oporo pri odločanju

Seveda, ampak a ni to že uzakonjeno, ali se je samo govorilo o tem?

@reto @sir @raimu EU isn't overstepping their jurisdiction. US based companies are free to not do business in EU if they do not follow the regulations there.

GDPR isn't "international" outside EU/EEA&Switzerland. There is no way to persecute any company that doesn't operate in its market. All the whining is the result of companies refusing to follow the law but still be able to participate in market...how is that fair?

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.