fotke, ki povejo več kot milijon besed..

Siberia's forgotten women – a photo essay | Art and design | The Guardian - theguardian.com/artanddesign/2

Schneier's "Click Here To Kill Everybody" pervasive connected devices mean we REALLY can't afford shitty internet policy - boingboing.net/2018/09/04/grea

Koliko truda je treba, da birokratski beton včasih vendarle poči | Dnevnik - dnevnik.si/1042839521

@xyz /4 mislim, da zadnja verzija, ki je že na f-droidu deluje tudi na napravah z androidom 7, kar precej razširi krog potencialnih uporabnikov..

Hurricane Florence: Prison officials won’t evacuate prison despite mandatory order ahead of hurricane

thestate.com/news/state/south-

"Človeškost rasističnih lunijev je tista, ki nas lahko vrže iz tira."

@sinanovicmuanis o najnovejšem filmu spajka lija..

Dolga 70-a - radiostudent.si/kultura/kinoba

/3 mogoče se sliši zapleteno, ampak tu ni nobenega preklapljanja profilov, samo rdeča pika na ikoni aplikacij, ki označuje, da zdaj delujejo v nekem drugem zlobnem vesolju, ti pa lahko na vse to pozabiš in stvari uporabljaš kot prej. žal reč deluje le napravah z androidom 8.0+

povezave:
- f-droid.org/packages/net.typeb
- play.google.com/store/apps/det
- xda-developers.com/shelter-ope

/2 morš met banko, kšn wazap, vajber, urbano, pa še kakšno malenkost, ki pod havbo najbrž skriva devetnajst trackerjev. Shelter izkoristi lastnost androida, sicer namenjeno svakojakim biznismenom, da majo lahko poseben "work" profil, od osebnega ločen s peskovnikom. Shelter ustvari ta izoliran kvazi work profil in ti tja namečeš vse komercialne appe, ki bi jih v idealnem svetu vrgel dol s telefona in pohodil. važno je, da so ločeni od aplikacij, ki jim zaupaš in podatkov na glavnem profilu.

/1 za tiste, ki smo mal bolj kot večina mahnjeni na zasebnost je aplikacija Shelter kr razodetje. pravilo je že itak, da na telefonu nimaš komercialnih zadev, ker so te po difoltu evil, ampak rajš preverjene FOSS reči, samo to žal ne deluje vedno.

@xyz na f-droidu je danes update, ampak tudi ta ne dela, ker ni najnovejši.. :/

če kdo uporablja aplikacijo za YT (priporočam!), ta trenutno ne deluje, ker je bigG nekaj spremenil pri URL-jih. dev je že izdal novo, delujočo verzijo (povezava spodaj), na F-Droid verzijo bo potrebno pa še malce počakati..

github.com/TeamNewPipe/NewPipe

en nov mail app se je pojavil na fdroidu, sliši na ime FairEmail in je od razvijalca, ki ga jst precej cenim in stvari spedena v nulo. ful hitro se razvija in je dobrodošla dopolnitev K-9, ki je že kr mal bloated. ta je bolj minimalističen, ampak ima vse kar človk rabi.

lej,
f-droid.org/app/eu.faircode.em

ej, temule verjamem..

Ciril Zlobec (1925–2018): Stric Čiro | Dnevnik - dnevnik.si/1042838122

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma. Preden si ustvarite račun si preberite naš kodeks obnašanja in pogosta vprašanja. Več o tem kaj je Mastodon zveš na joinmastodon.org.


Toot.si is a slovenian multilingual Mastodon instance with the main idea to offer a safe space free from terror by algorithms of corporate social networks, by dictatorship of profits before people, and by supporters of cyber-harrasment and contemporary neolib-fascism. Please take the time to read our code of conduct. More about what is Mastodon at joinmastodon.org.