naredil sem chat room na matrixu, če kdo (rad) visi v bolj hitrem chatu:

.si:matrix.org ->

matrix.to/#/#toot.si:matrix.or

@luka Hmm. Odprla sem link, izmed clientov izbrala Riot, in se prijavila z računom, ki sem ga pred nekaj časa ustvarila na chat.privacytools.io. Ampak na žalost se nisem morala pridružiti, ker sem dobila opozorilo "You are not invited to this room.". 😕
Riot in bralniki zaslona se itak ne razumejo preveč dobro, tako da najverjetneje ne bi bila preveč aktivna. Ampak bom še malo poizkušala, morda mi bo pa uspelo.

Follow

@Mayana nisem razumel da sem naredil invite-only room. zdaj sem nastavil v nastavitvah, da je odprt kanal.

na matrix se lahko pride tudi z drugimi klienti ne samo z riot. zato sem tudi dal tak link kjer si lahko zbereš drugo programje za dostop do matrixa. morda so desktop klienti kot so quaternion bolj prijazni za screen reader?

@luka Hvala, se bom pridružila.
Hmm, možno. Dobra idea! Moram jih enkrat vse sprobat, ko bom imela čas.

Sign in to participate in the conversation
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma. Preden si ustvarite račun si preberite naš kodeks obnašanja in pogosta vprašanja. Več o tem kaj je Mastodon zveš na joinmastodon.org.


Toot.si is a slovenian multilingual Mastodon instance with the main idea to offer a safe space free from terror by algorithms of corporate social networks, by dictatorship of profits before people, and by supporters of cyber-harrasment and contemporary neolib-fascism. Please take the time to read our code of conduct. More about what is Mastodon at joinmastodon.org.