Gismoe boosted

tired: priponka
wired: pripetek
inspired: prilepek

Gismoe boosted

Ste kdaj podvomili v brskalnik, ki ga uporabljate? Če ste nagnjeni bolj na gikovsko 🤓 stran, vam utegne brskalnik biti zanimiv. Več o nyxtu in situaciji na področju brskalnikov pa v 🚧 📻 🚧

radiostudent.si/dru%C5%BEba/te

Gismoe boosted
Gismoe boosted

Trying out Nyxt for the first time (I think?) after watching the FOSDEM video. It seems it will make it to my Guix manifest.

#Nyxt

𝗗𝗼 𝟮𝟴. 𝟮. 𝗻𝗮𝗺 𝗻𝗮 𝗙𝗕 𝗮𝗹𝗶 𝘀𝗲𝗸𝘁𝗼𝗿𝘇@𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁.𝘀𝗶 pošlji kratko predstavitev sebe, zraven pa še pripiši, katera feministična področja te zanimajo in kaj bi te zanimalo početi pri oddaji Sektor Ž.

Show thread

Če te zanima feminizem v katerikoli od svojih mnogoterih oblik - kultura, umetnost, teorija, pedagogika, digitalne tehnologije, ekologija, ekonomija, politika, aktivizem, LGBTIQA, DIY, zgodovina, mediji in še in še - in te hkrati mika svobodno ustvarjanje na legendarnem študentskem radiu, si lepo vabljen_a, da se nam pridružiš!

Show thread

Feministična oddaja Sektor Ž na Radiu Študent ob 20-letnici oddajanja išče nove sodelavke in sodelavce!

♥ We recruit! ♥ 💪

Gismoe boosted
Gismoe boosted
Gismoe boosted
boost to pet the cat
__
   /> フ
   | . . l
   /` ミ_xノ
   /   |
  / ヽ  ノ
  │ | | |
 / ̄|  | | |
 | ( ̄ヽ_ヽ)__)
 \二つ
Gismoe boosted

"Iz enega posameznika nastane približno 0,8 kubičnega metra s hranili bogate zemlje. Kompostiranje pokojnikov je do okolja prijazno, saj porabi manj energije in proizvede manj ogljikovega dioksida kot kremacija ali pokop, tradicionalni obliki slovesa od tuzemskih teles."

Gismoe boosted

Zaposleni programerji 🖥️ pri () 🌐 so v začetku 2021 ustanovili , kar je precej presenetljivo tako za sektor kot za podjetje. Več o delovnih pogojih v in razlogih za ustanovitev sindikata v 🚏 🈲
radiostudent.si/dru%C5%BEba/te

Gismoe boosted

Hard to think of a more bad ass coat of arms than the one Zheleznogorsk, a closed town in Russia that was dedicated to the production of plutonium, has.

Gismoe boosted

SOLZE, KRI IN KRČI: Med zadnjimi protesti v Ljubljani so policisti nad protestniki ponovno uporabili solzivec in vedno bolj deluje, kot da to postaja nova stalna praksa za razprševanje množic. Po uporabi solzivca v torek in petek je več tovarišic poročalo o izvencikličnih krvavitvah in krčih. Pozivamo, da če ste opazile_i podobne spremembe, kontaktirate svojo ginekologinjo in prosimo, da še z nami delite svojo izkušnjo.

Pišite na stoprepresiji@riseup.net

Gismoe boosted

Better than WhatsApp: Try these Free Software Apps and Services — Free Software Foundation India

fsf.org.in/article/better-than

#WhatsApp #Telegram #Signal #matrix #xmpp #p2p #element #quicksy #FreeSoftware

Thanks to Riya for making the info graphics.

Gismoe boosted
Gismoe boosted

Community of has once again shown its courage in the fight for accessible city for all. The strong demonstrated solidarity of fellow-inhabitants of the city has once again proved the extra importance of the Autonomous Zone for many. Despite the excessive repression, people took to the streets together, against the elites, because the streets are ours! They've stolen from us again and that’s why we’re really really angry. This is just the beginning.

Gismoe boosted

Ta vikend spet pripravljamo video tutoriale o uporabi storitev. 📹

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.