... "ko so iz prve roke izkusili to vizionarstvo. Poleg tega nihče od njih nima nobenega tehničnega znanja, so menedžerji, podjetniki... Elon Musk se s svojim SpaceX-om predstavlja kot nekakšen izumitelj, v resnici pa je vse znanje dobil od Nase. Nasa, ki se napaja iz proračuna, ima namreč politiko, da zelo dobronamerno deli svoje znanje z zasebnim sektorjem. "

Show thread

"... vsi ti osebki (Branson, Bezoz, Musk) so preveč bogati, nedorasli in sedaj tekmujejo med sabo. Vsi ti egocentriki, ki se zdaj pojavljajo kot rešitelji človeštva, mi gredo strašno a živce. Tudi njihova logika, da je zdaj, ko smo zasvinjali Zemljo, čas za naslednji planet, mi ni preveč pri srcu. Kar nekaj kolegov je presedlalo v njihove firme, a so se v večini primerov hitro vrnili,... "

Show thread

... "A da ti izumitelji pridejo do te točke, je ob njih še cel kup pridnih mravljic, ki vse dneve in včasih tudi noči preizkušajo, delajo, analizirajo in kopljejo..."

--Jurij Simčič, Jet Propulsion Laboratory, NASA

[2/2]

Show thread

"... rad bi prišel stvari do dna. In rad bi to izmeril, da bi kdo to uporabil in morda ugotovil kaj novega, kar bo pomagalo razumeti en del vesolja. Se pa zavedam, da sem zgolj delček v tem kolesju, ki se s tem ukvarja.

Večina ljudi si predstavlja, da se nenadoma pojavi neki genialni um, ki poveže določene stvari in izumi zadevo, zaradi katere cel svet pade na hrbet.... "

[1/2]

"Človek po petdesetem je lahko idiot, tudi če ni optimist, ne more pa biti optimist, če ni idiot." B. Dežulović, Christkind

Between working sessions in the hot servus #clubraum, we enjoy with #dashailina the traditional visit of our #cultural #datacenter!

Invited in a 2 weeks residency for the #AMRO #research #lab 2021, Dasha is working on her new project #CenterforNetworkIntimacy. Join the workshop and her presentation & workshop next Tuesday July 3rd, 5pm, which will happen in #flut Freie Luft University from the #kunstuni #linz
more info: core.servus.at/de/projekt/2021

Vsak od nas je samotna gora, otok, mogoče zvezda, ali nekaj se e bolj samotnega, temnega v temi.
Čudež je že to, da se pojavi nekaj ali nekdo,
ki to temo razsvetli. In nič več.

--Neža Maurer

"Slovenska tiskovna agencija je servis skupnosti. Vlada ne spoštuje zakona, ki ji nalaga, da mora biti STA za delo, ki ga opravlja za skupnost, plačana. STA živi, ker medijske družbe, ki kupujejo storitve agencije, te plačujejo. Živi zaradi umnega gospodarjenja z viri, ki so še ostali. STA še živi, ker so ljudje, ki že plačujejo davke, za agencijo zbrali slabih 300.000 evrov donacij. Transfuzija omogoča začasno preživetje. Ne omogoča pa življenja."

--Ali Žerdin, Sobotna priloga, Delo, 24.7.2021

"Ko to sploh še ni bilo popularno, je Dario na radiu skrbel za 'zdravo življenje', z vsemi divjimi rastlinami in blagodejnimi strupi vred, s čimer se je − poleg čaja in piva − zelo intenzivno kot pisec, avtor, predavatelj, vodja delavnic, urednik in izdajatelj ukvarjal tudi v zadnjih letih," (rš)

"Verjetno bi nas velika večina še vedno hodila brezbrižno mimo rastlin, misleč, da gre zgolj za neuporaben plevel, če ne bi prav Dario vestno krepil našega znanja o naravi," (sensa)

Show thread

Umrl je priznani strokovnjak za divje rastline in avtor več knjig Dario Cortese, so sporočili njegovi bližnji na družbenih omrežjih.

Cortese, nekdaj tudi znan urednik na Radiu Študent, je ves čas zagovarjal tezo, da take prehranske moči in takega bogastva okusov, kot jih nudijo užitne divje rastline, ni moč kupiti.

primorske.si/slovenija/umrl-je

ala pecula ⋅ antonym21
“Mysterious and tender electronics” from an anonymous electronic artist from Slovenia. ala pecula is a project dedicated to sound exploration by an artist that in the past decade made sonic appearances through various collaboration and experimental research of sound and video.

antonym21 is a sound exploration of monstrosity through process of mourning and the invariable clarity of beauty.

:cc_cc: :cc_by: :cc_sa: :bandcamp:
kamizdat.bandcamp.com/track/an

#NetlabelDay #Kamizdat

Zlata minica (Cetonia aurata); družina skarabejev (Scarabaeidae) je navdihovala že stare Egipčane, za katere je skarabej simboliziral pot Sonca čez nebo in posredno cikel reinkarnacije.

Lucifer Morningstar mi je pisala, (nekam opolzko) 

In potem se zgodi, da se tako pohotim in želim petelin nekoga drugega kot mojih mož.

Torej, kar iščem, je samo diskreten ljubimec, ki me lahko zadovolji, ko moškega ni več. Precej pogosto ga ni, zato je lahko pogosto.

Morate se sprijazniti z dejstvom, da je to samo prekleto in da moramo to skrivati. Ampak potem mislim, da ga veliko moških vklopi? Kaj pa ti?

"Današnja medicina [...] vse bolj spoznava tudi drugi, optimističen obraz staranja – a le pod pogojem, da so izpolnjeni trije pogoji: 1. da je starostnik zdrav, da nima kroničnih bolezni; 2. da je aktiven, tako fizično kot miselno, da o svojem življenju odloča sam; in 3. da je vpet v prijazno, humano družbo, v kateri čuti tako socialno kot psihološko varnost in oporo. To so glavni predpogoji za kakovostno staranje. Če so izpolnjeni, je starost lahko lepa, zadovoljujoča."

rtvslo.si/slovenija/zvezdan-pi

@luka sem prepričana, da si tudi oni med sabo z veliko vnemo izmenjujejo zaklenjene obrazce. to sledi opisu dela takšnih organizacij.... :blobpats:

"Brlekovo zaklinjanje, da »v izogib kakršnemukoli dvomu poudarjamo: ne podpiramo spolnega nasilja oziroma spolnega predatorstva«, je zato zgolj prazna floskula, saj začetni očitek Festivalu Ljubljana ni bil, da se navdušuje nad njim, temveč nekaj čisto drugega, da s povabilom pevcu krši pričakovane standarde etično in družbeno odgovornega ravnanja."

--dr Boris Vezjak

Spolno nadlegovanje ni tema | MLADINA.si
mladina.si/209209/spolno-nadle

kaj pa če

pokličeš na SAZAS in rečeš, da so bili vsi na prireditvi DJ-ji,

in
pokličeš na IPF in rečeš da so bili vsi na prireditvi avtorji svoje glasbe

?

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.