(kot pravi Mladinamit: to še spijemo, oa gremo in vidimo dvojno)

Show thread

Po "laying for living" zdaj še značilnost slovenskega jezika: dualizem in dvojnina. Pa da po tleh padeš od krohota! Ne samo da ne znajo angleško, tudi slovensko ne znajo.

"Včasih, v nedemokratičnem, totalitarnem, represivnem itd. režimu sem, izpričani nasprotnik režima, zlahka dobil službo in v njej delal relativno svobodno in z vsemi močmi. Zdaj, v novem, svobodnem, demokratičnem, menda boljšem, me vodilni nameščenec režima, ki iz ljudi dela hlapce, iztisne iz službe ter pri časopisu narekuje, kaj in kako je treba pisati."

-Dejan Vodušek, v knjigi Retrovizor, o dogajanju na časopisu Delo leta 2006

tired: priponka
wired: pripetek
inspired: prilepek

I always wondered, why are 'mind maps' tree structures?

SuperCollider: uvod za začetnice_ke, SC101-2021

V 8-delni uvodni delavnici bo enakovreden poudarek tako na igri kot razumevanju osnov programiranja. Po poti se bomo dotaknili tudi nekaterih osnov digitalnega zvoka in produkcije elektronske glasbe.

Delavnica bo potekala na spletu vsako sredo, med 3. marcem in 21. aprilom 2021, ob 19.00. Prijave s kratko predstavitvijo pošljite do 28.2.2021.

emanat.si/si/izobrazevanje/sup

mailing list at list.tmp.si

list.tmp.si/mailman/listinfo/s

Skupnost slovenskih SuperCollider uporabnikov, dobrodošli tudi vsi entuziasti in simpatizerji, ki vas kakorkoli zanima 'computational art'.

materinščina politikov v slovenskem parlamentu večinoma razkriva "veliko jezikovno revščino, preproščino, ki je odraz tistega zadaj, korelacije z razmišljanjem, s stališči, znanjem in prepričanjem. Najpogosteje je prazna in plitva, kakor da je slovenščina zmožna izražati samo pritlehnost, vzorčno jezikovno preproščino, neveščost in slaboumnost, sovraštvo".

rtvslo.si/kultura/materinscina

založba v repertoar lokalne anarhistične produkcije dodaja prvo knjižno izdajo. 'Na ruševinah kapitalizma' je zbirka dokumentov, analiz, letakov in ostalega materiala izpod prstov Anarhistične pobude Ljubljana (in drugih), ki so nastali v prvem letu korona krize.

Smo že globoko v dolgi ekonomsko, politični in socialni krizi. Lekcije in analize iz preteklega obdobja mobilizacij bodo še kako potrebne za angažma antiavtoritarnih družbenih sil za družbo solidarnosti in svobode za vse.

včeraj in danes, pasje veselje in barvasta kuharija.

na sprehodu s stelo in jutto srečal Gašperja T in njegovega brona pa smo klepetali potem pa di Kodeljevega in nazaj.

sipol, mladina 

"Ko je Nemčija začela izgubljati, so si Nemci mislili, da bodo odšli iz zavojevanih dežel. Dejansko so tudi odšli in večina se je do denacifikacije, ki je prišla veliko kasneje, vedla, kot da se ni nič zgodilo. A kdo je do zadnjega trenutka najbolj goreče upal, da Nemčija ne bo izgubila vojne? Kolaboranti. Po vsej Evropi, ne samo v Sloveniji. Ker so vedeli, kaj jih čaka. Enako je tudi upanje SMC in poslancev DeSUS."

mladina.si/205187/vsi-smo-lili

Koncno nasla varnejso sms aplikacijo za (a), ker niso vse_i na (u) >> .

Namesto pocasnega (a) za brskanje vsakdanjih reci nasla >> (a), ki naredi obvoz guglu.

Kako malo lahko naredi dan lepsi 😄🐲

Feministična oddaja Sektor Ž na Radiu Študent ob 20-letnici oddajanja išče nove sodelavke in sodelavce!

♥ We recruit! ♥ 💪

"Laying for living."

(preživel 10-15min v greznici maršala twita, za kozlat, ker drek se valja tam)

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.