Pinned post

🔊 producent/skladatelj računalniške in elektronske glasbe, intermedijski umetnik, dj, performer

💠 demokratični socialist, feminist, aktivist za pravice kiborgov

♨️ zagovornik in uporabnik ustvarjalne gmajne (Creative Commons) in svobodnega programja

:mastodon: mod/admin toot.si in sonomu.club

📻 vodi butično spletno založbo kamizdat.si in dela pri emanat.si

Pinned post

dear non-slovene speaking followers. i have marked my default tootin language as slovene. if you have some preferences set which languages you prefer to see in your timeline and slovenian is not among them, you won't be seeing my slovene toots at all. (your language filters are under /settings/preferences/other)

my english toots from this account will be rare but they will be extra-marked as english.

itpol, Giorgia Meloni 

"Slovenci so bili prve žrtve fašizma."

"označujejo jo za skrajno desničarko, populistko in postfašistko, toda kakšna je možnost, da populizem ali postfašizem, ki zveni kot fašizem, ni zares fašizem?"

"... demokrati se resda lahko nekega lepega jutra zbudijo kot fašisti, toda fašisti se nikoli ne zbudijo kot demokrati."

"... povsem je mogoče, da bodo Slovenci tudi prve žrtve tega novega fašizma."

—Marcel Štefančič Jr, Mladina

"Katja Zgoznik zase pravi, da je ženska, ki ji je všeč videz moškega na sebi. Tako se počuti udobno, tako lahko z odprtimi rokami sprejema, kar ji prinaša življenje. O svoji drugačnosti lahko danes javno govori - odkrito in brez zadržkov."

youtube.com/watch?v=hr7b1mK3hT

I was cleaning a bit today and I made selection of material used for old shows. All printed related articles went into the bin except for Michael Robert's. I've also found Wrong turn in cyberspace by prof. Fromkin...

And for the next show we'll talk about , and campaign. With guests @fr33domlover and @sir

@twizzay slovenia

Here, except for wood everything that grows in forest is a public good. You can pick 2kg (of mushroom and/or wild berries and chess nut) per day.

We (me and my partner) went into the and as everybody else today we came home with a full basket.

We've fed 12 people with and some are even left for breakfast tomorrow.

I never found so many of them in my life.

"Zame je ikonična podoba posameznik, ki v temi sedi pred računalnikom, ki briše vse grde, nore podobe, ki jih posamezniki izdelajo in objavijo. Briše slabo vest človeštva. So kot angeli, brez njih ne bi bilo meja. Ne gre le za čistilce, temveč za ljudi v peklu človeštva, ki skušajo vrniti upanje in mir. "

"Nimamo ne dovolj časa ne energije, da bi se ukvarjali z moralnimi vprašanji" - RTV SLO
rtvslo.si/kultura/oder/nimamo-

"Stavka večina ustvarjalcev programov na Televiziji Slovenija, zato bo televizijski program spremenjen. Vse Informativne oddaje, vključno z Dnevnikom in Odmevi ter oddajami o športu in kulturi, bodo ta dan "zatemnjene". Na spletnih straneh MMC-ja ne bo novih prispevkov, zastal bo tudi teletekst. Na radijskih postajah RTV Slovenija in regionalnih centrih je vsebina prilagojena stavki. Razvedrilni program bo predvajal ponovitve oddaj."

Show thread

"Stavko zaostrujemo, ker po 12. krogu pogajanj o razrešitvi stavkovnih zahtev ni nobenega napredka, odgovorni se še naprej izogibajo vsaki odgovornosti, ki jim jo nalaga tudi statut RTV-ja. Delodajalec od avgusta dalje dodatno zaostruje položaj z množičnimi grožnjami disciplinskih postopkov oziroma opozorili pred odpovedjo delovnega razmerja zaposlenim in stavkajočim delavkam in delavcem, s čimer poglablja pritisk na avtonomijo novinarskega dela,..."
rtvslo.si/slovenija/rtv-smo-de

... dejal je, da ga njegovo igralsko ustvarjanje spominja na peskovnik, v katerem išče košček resnice, sicer pa gre, kot je dejal, za večno "prepletanje grozljivega užitka in peklenskih muk". Nadarjenost obsega le od 10 do 15 odstotkov ustvarjanja vloge, vse drugo je "težko garanje".

Umrl je velikan slovenskega igralstva Radko Polič - RTV SLO
rtvslo.si/kultura/oder/umrl-je

Čiščenje, predstava, predstavitev knjige, nostalgija, fireshow in druge norčije smo izvedli včerja. Danes vabljeni na piknik, odbojko in druge športne igre ter predstavo Etida za prepariran klavir in vrv na IGRIŠČE AKC METELKOVA!

Skupnost slovenskih uporabnic_kov, dobrodošli tudi vsi entuziasti in simpatizerji, ki vas kakorkoli zanima 'computational art'.

list.tmp.si/mailman/listinfo/s

Potem ko je Inštitut 8. marec pozimi vložil več tožb zoper posameznike, ki so o njih govorili sovražno, jim grozili ali širili nestrpnost, so od kranjskega okrajnega sodišča prejeli odgovor, da je sodišče vložilo obtožne predloge.

Kot so sporočili z Inštituta 8.marec, bodo tako prvi obtoženi kmalu odgovarjali na obtožbe za storitev kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti po prvem odstavku 297. čl. KZ, za kar jim grozi do dveh let zapora.

rtvslo.si/slovenija/preberite-

"Kot ženska ministrica postavljam v ospredje tudi žensko, feministično zunanjo politiko. Vse ministrice imamo nocoj skupno večerjo. To je ena vez, ki nas druži, ne le, ko gre za vprašanje enakopravnosti, ampak v vsaki vojni ali krizi so ženske in deklice tiste, ki so najbolj prizadete. Tu lahko naredimo marsikaj, če imamo moč,"

rtvslo.si/slovenija/fajon-odpo

Tune in to #Netzrauschen on ❤️ Radio Helsinki ❤️
10:00 - 11:00
#014 systerserver.net | Members Episode (Wh.)
@murpunktat

Preden za letos pospravimo žoge, se v znaku pozdrava jeseni dobimo na AKC Metelkova igrišču, da skupaj ogrejemo mišice in kosti pred prvo zmrzaljo, kakšno rečemo o pripravi rastlinskih prijateljev na zimovanje, skujemo nove antigentrifikacijske zarote in ponovno rečemo naše IGRIŠČE NI PARKIRIŠČE, ne hotel.

Ob začetku novega šolskega leta spomnimo še, da so na zadnjem igriškem srečanju najmlajše_i udeleženke_ci zapisali: »Poglejte koliko zgrajenih parkirišč, mi nočemo le internetnih igrišč.«

danes ob 18h

Okrogla miza v okviru Treska #13 je namenjena razpravi o diskrepancah med digitalnim in fizičnim občinstvom, potencialu in grožnjam web3, blockchaina in NFT-jev za avtonomne umetnike, zmanjšani vlogi založništva ob povečanem vplivu streaming platform in zlivanja spletnega marketinga v TikTok & Instagram.

Sogovorci: Vuk Ćosić, Luka Prinčič & Brandon Rosenbluth

Moderator: Luka Seliškar

Umetnost v novih dvajsetih | Radio Študent
radiostudent.si/glasba/odprti-

odlična reč! thanks er eš!
▶︎ Davi | Zerox, Skamljusk | PAGAT
pagat.bandcamp.com/releases

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.