Algopolis Live Code City is coming on air and online tonight at 7pm CEST.

Listen and watch on Radio Študent FM and Youtube.

wiki.ljudmila.org/Algopolis_(e

Stoj ji ob strani.

(10/10)

Nasilje nad ženskami ni nikoli zgolj stvar povzročitelja nasilja in njegove žrtve. Pomemben je odziv vseh, ki jim osebe z izkušnjo nasilja zaupajo. Od nas je odvisno, ali bomo pomagali nasilje ustaviti ali pa z našim neprimernim odzivom prispevali, da bo žrtev nasilja ostala brez podpore in pomoči.

Amnesty International Slovenije, Društvo za nenasilno komunikacijo, idr

amnesty.si/poz-21-koraki-za-od

Show thread

"... vse bistvene tehnologije, ki so v ključene v IPhone, od osnovnih naprav, kot so mikroprocesorji, LCD zasloni, litij-ionske baterije in internet, do tehnologij, ki izboljšajo doživljanje uporabnikov, kot sta GPS in SIRI, so bile razvite v javnem sektorju, ali pa so posledica javnih investicij."

--Robin Dolar / Mariana Mazzucato

"Ideja upora proti absurdu, ignoranci, banalnosti, zavajanju, primitivizmu,l in špekulativnemu delovanju trenutnih oblastnih struktur je danes budna. Ideja osvobajanja je živa. Stanje slovenskega političnega duha v zadnjem letu zdaj že smemo označiti z množičnim uporom oblastnemu nasilju, ki kaže jasno težnjo, da obvlada in si podredi vse pore javnega življenja. "

-- "Ideja OF je še kako aktualna", Janja Barši, Mladina

"A oprostite, heh, to je smešno. Parlament ni Netflix, mi smo parlament."

Nizozemska evroposlanka Sophie in't Veld, priloga 'V soboto', Večer

I have encountered more image descriptions on Mastodon in 24 hours than I have in Twitter in a couple of years. Seriously. I'm not exaggerating.
As a blind person, this means a lot to me. If you read this and you describe your images, thank you so, so, so much on behalf of all of us. If you don't, now you know you'll be helping random Internet strangers make sense of your posts by typing in a few more words than usual.

ielts opravljen.

to je blo kr stresno.

ampak nimam slabega občutka.

upam, da bo prišel prav v nadaljnjem letu.

včerajšnji Rentgen TV je bil kul. nekaj smo zaj* pri audiu, tako da ni perfect ampak se zdi prebavljiv. (downloading now)

bandcamp streaming je sicer dokaj prijazna izkušnja, le nekaterih stvari ne zveš prej. ampak, drugače pa je to kr kul sistem. je pa potreben bandcamp account, za kar pa se rabi le email in ime in je free. vstopnica za stream pa ni free. kar je v bistvu prav.

Ta teden bo pester za prijatelje kodiranja v živo!

V ponedeljek v OSMO/ZI odpremo postavitev Co-op{Codes}. Bruno Gola, naš rezident, je ustvaril sistem, kjer obiskovalec pod prste dobi osem kanalov zvoka in tri projekcije.
wiki.ljudmila.org/Bruno_Gola_:
Vabljeni od enih dalje!

Ob osmih zvečer streže On-the-fly cantina. Tokrat bo tema kodiranje v živo prek streamov.
onthefly.space/read/how-alive-

V petek pa še Algopolis z delavnico, pogovorom in celim večerom nastopov!
wiki.ljudmila.org/Algopolis

dobro jutro.

manj kot 48 ur post-AstraZeneca reakcija praktično zaključena.

back in action.

gesta - event guest list
gesta - dejanje, kretnja

Jutri ob 20h prvič streamamo preko Bandcamp-a!

Dve odlični producentki - "dvidevat" in "Nulla", DJ-ki, ki ustvarjata in vrtita odličen elektro in breakbeat, vsaka na svoj način.

'Damage' za dva klubska seta v živo je 1€, če pa imate denarnico bolj suho, pa nam pišite na info@emanat.si za gesto.

Res toplo vabljeni!

kamizdat.bandcamp.com/merch/ka

Show older
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.