Today, we've unveiled our roadmap to #PeerTube's v3: live streaming, global search, better plugins, playlists and moderation: we will need your help!
▶️ info framablog.org/2020/05/26/our-p
▶️ share and support joinpeertube.org/roadmap

Ob šestih začnemo s tretjim KodoVŽivetjem, srečanjem livecoding skupnosti.

Blaž Pavlica nam bo predstavil sistem za kodiranje vizualij v živo Hydra.

wiki.ljudmila.org/KodoV%C5%BDi

Če ne morete do nas, bomo tokrat imeli tudi stream: youtu.be/h9CVPrVJG3I

"Na Muzejski ploščadi Metelkova bo danes ob 15. uri potekala akcijo za kulturo. Po besedah pobudnikov je "ministrstvo za kulturo svoja vrata pred kulturo zaprlo in ga besede na papirju ne dosežejo", zato je "čas za prehod k novim oblikam dejavnosti". Politiki očitajo, da je sprejela le najnujnejše in kratkoročne socialne ukrepe in prezrla najšibkejše."

mladina.si/198659/v-ljubljani-

"Slovenski dnevi knjige vse od svoje ustanovitve dalje pozornost posvečajo širitvi pomena knjige in pisane besede ter opozarjajo na pomembnost branja. Festival, ki bo letos obeležil 25. obletnico, se zaradi zaostrenih razmer v Evropi in svetu trenutno sooča z izrednimi in nepredvidljivimi izzivi, ki so posledica pandemije koronavirusa (COVID-19). Zavoljo tega večji del dogajanja seli v virtualne svetove."

[...] med 27. in 31. majem na spletni strani: dneviknjige.si

"Pozabite avtomobilsko industrijo, modne izdelke, počitnice v daljnih deželah. Vse to bi morali križem rok pustiti propasti in zaposlene v teh panogah za polovični delovni čas zaposliti drugje. Najti bi morali obliko gospodarstva, ki lahko deluje, tudi ko družba pritisne na pavzo in živi v daljšem mirovanju ob zadovoljevanju samo temeljnih življenjskih potreb."

-Slavoj Žižek

Denis ‘Jaromil’ Roio bo v svoji predstavitvi govoril o izkušnjah iz evropskih raziskovalnih projektov D-CENT in DECODE, ki sta se osredotočala na decentralizirane tehnologije za vključevanje državljanov in decentralizirane podatkovne ekosisteme v lasti državljanov. Preučil bo privzem tehnologij veriženja blokov in koristnost te inovacije za družbo, pri tem pa bo podrobno razložil, za kaj pri tej tehnologiji gre in za kaj ne.

danes, 25.5 @ 17h

aksioma.org/moneylab8/sl/sessi

Z delom gradimo
svojo bodočnost.
Skale valimo
za stavbo njeno,
belo bleščečo, zlato ognjeno.
In molčimo.

Od upov zlatih
bleščijo stolpovi,
ob njenih vratih
vélike Sanje
kakor ognjenega morja bleščanje
v plamenih zlatih.

In naše delo je trd granit
in naše sanje so suho zlato
in naše sanje niso privid.
Bodočnost je tistega, ki veruje v njo.

Srečko Kosovel
(1904–1926)

"Ne vemo, kako je z imunostjo, ni nekih novih podatkov. Obstajajo testi, ki merijo protitelesa, a ta protitelesa ne pomenijo imunosti. Protitelesa pomenijo le, da smo bili v stisku z virusom in niso enačaj s tistimi protitelesi, ki so zaščitna."

rtvslo.si/zdravje/novi-koronav

"VOJSKA JE POSTAVILA OGRAJE IN SPOKALA... V Savcu se že kažejo luknje v oblakih... Pa tudi če bi padale prekle! Se vidimo vsi na ulici! 🚴👫😊✊✌️"

via Jasa Jenull na FB

Show thread

danes ob 19h.

Proti samovoljni avtoritarni vladi, ki mimo zakonov krade in razprodaja, blati in poizkuša prevzeti neodvisne medije. Proti fašizaciji družbe, ignoriranju globalne okoljske katastrofe, nestrokovnemu rokohitrstvu, nepotizmu, netransparenci, in vsesplošni nekompetentnosti trenutne vlade.

facebook.com/events/2582375822

"Na ruševinah kapitalizma
bomo zgradili drugačen svet
boljši svet
brez avtoritet
nočemo životarit
hočemo živet!"

"Če bi virus povsem izginil in bi tako ostalo tudi po določenem opazovalnem obdobju, bi bila razglasitev konca epidemije smiselna. O tem smo se že pogovarjali in se strinjali, da v tem času kljub mirni situaciji to ni smiselno. Potrebujemo pravno podlago za vse ukrepe, ki jih bo treba uvajati za gašenje morebitnih požarov. To pa nam omogoča ravno razglašena epidemija."

--vodja strokovne svetovalne skupine za epidemijo dr. Bojana Beović.

mladina.si/198411/razglasitev-

#Tusky 11 is out since a few days. This time we did not make big changes, but quite a lot of polishing and some small new features, most of which can be toggled with a setting:
- Notifications about new follow requests when your account is locked
- disable swiping between tabs
- show a confirmation dialog before boosting a toot
- show link previews in timelines

pol, slovenija 

"...če res ne pristajate na delitve in se borite za napredek, se boste morali kdaj tudi zelo konkretno zavzeti za ženske, za pravice in svobodo medijev, za okoljevarstvenike, ki zaradi vas izgubljajo bitko s črno prihodnostjo, morali se boste začeti zavzemati za ohranjanje čiste pitne vode in izvirov, podtalnice in rek ter tako dragocene pridelovalne zemlje …
[...]
Kot je rekel pesnik Boris A. Novak: »Svoboda je glagol, ker se moramo za njo nenehno boriti.«

mladina.si/198306/gospa-minist

#Kamizdat is a Slovene freeform #netlabel focused on releasing music by local artists. Since 2006, all digital releases are downloadable for free and under :cc_cc: #CreativeCommons licences, while the collaboration with local artisans results in unique and imaginative packaging for limited physical hand-made editions.

▶️ terranigma.bandcamp.com/album/
:bandcamp: kamizdat.bandcamp.com

🌐 kamizdat.si
📺 daily.bandcamp.com/2019/07/17/
📘 musicmap.global/article/kamizd

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.