mihec boosted

In our April #Newsletter read about our #RouterFreedom Activity Package, our interview with former Vice President Fernanda Weiden, a new Software Freedom #Podcast with Elisa Lindinger, the FSFE's Spring Sales and other diverse community activities:

fsfe.org/news/nl/nl-202104.htm

Ker je fašizem spet hot topic prilagam tale prispevek s sicer provokativnim naslovom ampak kar zanimivo vsebino. portalplus.si/4279/o-fasizmu/

mihec boosted

Just Can't Get Enough by Depeche Mode starts playing as I furiously draw more studies

#MastoArt #CreativeToots

Show thread

>Zato si želimo, da bi leto 2021 začeli s konkretnimi in drznimi premiki v razmišljanju in vodenju države, saj problemov 21. stoletja ni mogoče učinkovito reševati z orodji 20. in miselnostjo 19. stoletja.

covid-19.sledilnik.org/sl/post

mihec boosted

Mediji v rokah kapitala so nedemokratičen vzvod moči.

podcrto.si/oznaka/medijsko-las

Z razmahom interneta ni več potrebe po kapitalu, saj ne potrebuješ več tiskarne za distribucijo, ampak zadošča že računalnik in internetni priključek.

Potrebujemo alternativo, ki bo odporna na pritiske tistih, ki že imajo ampak jim ni nikoli zadosti. Upam da fediverse pomeni neko novo paradigmo na kateri se lahko zgradi avtonomne demokratične medije 21. stoletja.

Mene je danes minila vsakršna simpatija do protestov.

rtvslo.si/slovenija/protestnik

> Govorci aktiva so dejali, da je Slovenija plebiscitarno odločitev prebivalstva za odcepitev od Jugoslavije "zlorabila" za vzpostavitev kapitalizma, ropanje družbene lastnine, etabliranje nedotakljivega političnega razreda in njegovih oprod.

Kje ste bili zadnjih 30 let? Ko nisi ti tisti, ki lastnini in oprodam rihta službe, je pa vik in krik. 30 let pa vse tiho. Zloraba državnega praznika za prerivanje pred koritom

Kako je pa pri nas s svobodo do izbire omrežnega usmerjevalnika?

mastodon.social/@fsfe/10427325

Je kdo kdaj probal uporabiti svoj router (morda z OpenWRTjem) za povezavo s Telekomom?

mihec boosted
mihec boosted
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.