‘Govorim o komodifikaciji, privatizaciji intime - netko zarađuje na našoj usamljenosti‘

Marko Gutić Mižimakov umjetnik je koji radi i eksperimentira u medijima performansa, videa, animacije, teksta i instalacije. Artikulirajući pitanja u i iz tijela, te razlikujući pojmove digitalnog...

gloriaglam.hr/gg-talk/govorim-

"Only the principle of multiple entrances prevents the introduction of the enemy, the Signifier." D&G

Svoboda je zdanja in vselej brezdanja

Svoboda je dih in je zrak ki ohranja

Dejanje močnejše od zla razdejanja

Svoboda ni nespremenljiva postava

Svobode nam ne zagotavlja država

Svoboda je dražja, svoboda je drža

Svoboda ni znana, neznanska pot je, tu, pred pragom

Svoboda je glas, na smrt ranjen in gol

Svoboda je glagol, svoboda je glagol

--- Boris A. Novak

[2/2][

Show thread

Now also in English - > Statement of Anarchist initiative Ljubljana - Federation for anarchist organising (APL-FAO): Solidarity with the struggle of the imprisoned in camp at Veliki Otok near Postojna komunal.org/teksti/585-solidar

Do you believe that #FreeSoftware should be the default option for publicly financed software? Let’s convince your political representatives!

Sign the Open Letter

publiccode.eu/

#PublicCode

Show thread

april 1998 (pred 22. leti). začetek dela na RŠu.

ElektroBlef - (oddaja za progresivno alternativni elektro) .... "ElektroBlef zavzema stališče, da je DJ kultura kreativna in sam DJ t.i. elektronski artist. Zato podpira tehno dj kulturo, kar posledično pomeni, da bo v svojem programu kar se da največ uvajal in podpiral miksanje v živo (live mixing) s pomočjo gramofonov...."

soundtrack: deviator.si/src/2006-07-06_ele

Res dolgo že ne gledam TV, pa tudi online stvari ne. In zadnje dni mi sosledje dogodkov, zapletov, prepletov, razpletov in spletov dogodkov, dokazuje, da je življenje še vedno najboljša droga. Ni bolšga! Za probat, če še nis 🙂

Ena debata. Mogoče. Vsake toliko se tudi v plesnih vodah (v moji generaciji +/-15 let) - nekaj mi gre stalno voda po glavi, mogoče je moram malo več pit - najdejo ljudje, ki bi radi spremenili svoje online navade (recimo, za začetek, da se skupina ljudi ne organizira preko nepreglednega mejlanja), pa hitro pridemo do tega, da se jim ne da spreminjati kakršnihkoli navad, torej sebe. Dragi, potem bomo težko prišli do kake spremembe :-), jim pravim. Kakšne so kaj izkušnje pri vas ?

Juhu Sem na (arch) linuxu, imam par mastodon računov (pixelfed in peertube). Trenutno uporabljam na desktopu, pa mi ni ravno v redu. A priporočate kak drug program?

Show more
TOOTSI

Toot.si je slovenska večjezična Mastodon instanca katere osnovni cilj je omogočati prostor varen od terorja algoritmov corporativnih družbenih omrežij, diktature profita pred uporabniki in podpornikov kiber-nadlegovanja in sodobnega neolib-fašizma.